segítő kezek

2021.01.21. 20:00

Esztergomból a nógrádi örök élet farmig: sanyarú sorsú állatoknak segít a családanya

A példamutató munkát végző Segítő kezek az Állatokért Alapítvány örök élet farmjának lelkes segítője az esztergomi származású kétgyerekes családanya, Czeglédi Melinda.

Kemma.hu

20210110 Tereske A tereskei állatotthon minden lakójának története van. Riport a Segítő kezek az Állatokért Alapítvánnyal a tereskei telepükön. Fotó: Ladóczki Balázs LB Nógrád Megyei Hírlap

Forrás: NMH

Fotó: Nógrád Megyei Hírlap

A Salgótarjántól nagyjából egyórás autóútnyira elérhető nyugat-nógrádi településen, az ezres lélekszámú Tereskén található a Segítő kezek az Állatokért Alapítvány, ami úgynevezett örök élet farmként működik. Ahogy a nool.hu írja, itt a csincsilláktól kezdve a vágóhídtól mentett tehénig szinte minden állat megtalálható. És hogy mi a közös bennük? Egytől egyig kidobott, megunt, vagy sérült, bántalmazott állatok, s úgymond utolsó lehetőségként kerültek ahhoz a nyolc tagú alapítványhoz, akik új esélyt adva számukra, életük végéig gondoskodnak róluk.

A Segítő Kezek az Állatokért Alapítványt négy és fél éve a tereskei Makrai Krisztián álmodta meg, aki menhelyi támogatással kezdte meg az állatokért vívott harcát. A civilben szociális munkásként dolgozó férfi több mint hatvan állatmenhelyen segédkezett, mígnem saját otthonában is helyet adott a rászoruló állatoknak.

– Úgy gondolom nagyon szükség van Magyarországon arra, hogy önzetlenül, szívből segítsünk a bántalmazott, gazdátlan állatokon. Ez csakis összefogással, együttes erővel és kitartással érhető el – mondta el az alapítvány vezetője.

Makrai Krisztián a munkában Sándor Richárd, Tóth Ádám és Czeglédi Melinda segíti. Utóbbi kétgyermekes családanya, aki a kezdetek óta támogatja az alapítványt, és az állatok vízellátása is neki köszönhetően oldódik meg.

– Esztergomi születésű vagyok, tíz évvel ezelőtt még el sem tudtam volna képzelni, hogy valaha is ilyen közeli kapcsolatba kerüljek az állatokkal. Egyfajta terápiaként tekintek rájuk, hiszen a sérült vagy mentett állatok elképzelhetetlenül sok szeretet tudnak adni – mesélte Melinda.

Szerencsére folyamatos támogatói is vannak a tereskei alapítványnak, barátok, munkatársak, családtagok és vállalkozók személyében. A csapat rendelkezik egy autóval is, ami a kisebb testű állatok, és az adományok szállításában teljesít szolgálatot. De mint minden alapítványnál, itt is elkél az állatszerető emberek támogatása.

– Amire folyamatosan szükségünk van az a szalma és a széna, ezeket aranyárban mérik. Említeném még a korpát, amit minden állatunk eszik, és a szemes takarmányt, száraz kutyatápot, ezek nagyon fogynak – mondta Makrai Krisztián.

A csapat egyébként nem csak saját felhasználásra gyűjti az adományokat, gyakran ők támogatják azokat a gazdákat, akik a szerény anyagi körülményeik miatt, nehezen tudnak megfelelő ellátást biztosítani az egyébként szeretetben nevelt kedvenceiknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában