környezettudatosan

2021.01.16. 15:45

2021-ben bevezetik a házi szelektív hulladékgyűjtést Tatán

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő-rendszer is segíti a jövőben a környezettudatos hulladékgazdálkodást Tatán.

G. D. V.

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő-rendszer is segíti a jövőben a környezettudatos hulladékgazdálkodást Tatán.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A Városkapu újság információi szerint 2021-től bevezetik a házi szelektív hulladékgyűjtést a városban. Tatán több mint 5000, vagyis háztartásonként egy 110 literes gyűjtőedényt osztanak ki januártól a családi házas övezetekben. Ezekbe a gyűjtőedényekbe a fém és papírhulladékot, valamint a PET-palackokat lehet majd elhelyezni. A társasházi övezetekben pedig korszerűsíteni és bővíteni fogják a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket.

Az újság kiemelte, hogy az új gyűjtőedényekkel kapcsolatban a tataiaknak nincsen teendőjük, a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai ugyanis januártól minden háztartást külön értesíteni fognak a hulladékgyűjtő edények kiszállításával és személyes átvételével kapcsolatos információkról.

Közben elkezdték a kihelyezett karácsonyfák elszállítását. Az összegyűjtött fenyőket ledarálják és fabrikettet készítenek belőlük. A karácsonyfák elszállítása a következő hetekben folyamatosan zajlik a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában