rászorulók

2020.12.11. 17:48

Szívszaggató, mit kíván 5 gyerekének karácsonyra a bakonyaljai édesanya

Rédén egy villany nélküli, ütött-kopott kis házban él a 34 éves Bihari Nikolett és párja, a 26 éves Varga Dávid öt gyerekükkel. A család nemrég adományt kapott, amelyből komfortossá tehetik otthonukat.

Kemma.hu

Török Patrik,.Varga Dávid Török Kiara Török Kerubina Török Jácint

Forrás: Kisalföld

Fotó: Nagy Gábor

Igyekvő, a lehetőségeket megbecsülő pár a kisalfold.hu-t avatta be életébe. Nikolett és Dávid évekig a győri és a komárom-esztergomi megyehatáron levő Láziban, egy önkormányzati lakásban élt, de távozniuk kellett. Mint kiderült, a szomszédsággal nem jöttek ki. Egy hónapjuk volt arra, hogy új helyet találjanak.

Lázi környékén keresgéltek lakhatást, végül Rédén találtak egy lerobbant házikót, azt megvették. Illetve elmondásuk szerint némi papírozás még hátravan, így jelenleg bérlőként laknak benne.

– A költözés miatt pedig mindenünket elvesztettük. Nem csak az otthonunkat, de legfőbb jövedelmi forrásunkat, a párom aprócska vállalkozását, amelyben fát szedtünk össze az erdészetnek – mondja Bihari Nikolett, az édesanya.

Nikolett és az öt gyerek (Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld)

A rédei félig vályog-, félig téglaépület ára félmillió forint lesz. Az épület nem egy palota, de a pár az elmúlt időben szorgos munkával takarossá tette. A nagyobb baj, mondják, hogy tartozással együtt vették meg. Erről időközben kiderült, hogy tetemesebb, mint hitték: a villany- és vízszámlát is ki kellene egyenlíteni, azok pedig külön-külön kétszáz-kétszázezer forint körül állnak meg.

A gyerekek kicsik: Kiara Kendra 12, Kerubina 10, Patrik 9, Jácint 8, a kis Dávid 5 éves. A négy nagyobb a nő első házasságából való, édesapjuk nyolc éve meghalt. Az ötödik apróság közös, ő még óvodás.

Török Patrik, Varga Dávid, Török Kiara, Török Kerubina, Török Jácint (Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld)

Nikolett anyasági segélyen van, korábban egy gyárban dolgozott Győr mellett. A párja most alkalmi munkákból él, leginkább autót szerel, illetve újra fát gyűjt a téli Bakonyban. Segítségük nincs, a férfi szülei pedig maguk sem dúskálnak a javakban.

Rédén kevés embert ismernek. A dolgos fiatalember a házban kialakított négy kis szobát, a konyha, fürdő szinte kész, a csatornát is kiásta már. A győri portál olvasóitól a Jóakarat hídján keresztül kapott pénzadományt nemrég a család.

– Egyelőre akkumulátorról működő, illetve LED-es, elemes lámpákkal világítunk – részletezi az édesanya –

„Az a nagy vágyam, hogy karácsonyra legyen villanyunk.”

Abban bízom, hogy a most kapott kétszázezer forint nagy lökést ad ehhez, köszönet érte mindenkinek – osztotta meg a családanya ünnepi óhaját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában