cserebere

2020.12.30. 20:00

Megteltek az üzletek: sokan cseréltek ajándékot a tatabányai plázában

Megteltek a megyeszékhely bevásárlóközpontjának üzletei. Ki a karácsonyi ajándék cseréje miatt állt sorba, ki pedig az akciókat figyelte.

Wágner Zsanett

Gyöngyi és Zsanett az akciók miatt érkezett a plázába

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Tatabánya belvárosi bevásárlóközpontjába már a karácsony utáni első munkanapon sokan betértek, hogy kicseréljék vagy visszaváltsák azokat az ajándékokat, amelyek mérete nem volt jó vagy éppen nincs szükség rájuk. A fogadtatás üzletenként más lehet, a csere feltételeiben azonban nagy az egyetértés. A három fő kitétel a sérülésmentesség, valamint a vásárlást igazoló blokk, a ruhaüzleteket kivéve az eredeti csomagolás.

Gyöngyi és Zsanett az akciók miatt érkezett a plázába
Fotó: Dallos István / 24 Óra

A műszaki áruház nagy forgalmat bonyolított hétfőn. Ottjártunkkor lehorgasztott fejjel egy gőzállomást vittek vissza, ugyanis a feleség tetszését nem igen nyerte el a karácsonyra szánt ajándék. Az eladók megnyugtatták a tatabányai párt, hogy ilyen esetben ajándékutalvánnyal tudnak enyhíteni a problémán, vagy levásárlási lehetőséget biztosítanak a hasonló gondokkal küszködőknek.

Mint megtudtuk, karácsonyi slágerterméknek számítottak a játékkonzolok, a konyhai robotgépek és az álló – közismertebb nevén vezeték nélküli – porszívók, így az eladók arra számítanak, hogy az elkövetkezendő napokban ezeket a termékeket érinti a legtöbb csere. Harminc napig visszaválthatóak.

A sok áruféleséget kínáló boltban tegnap is hatalmas sor kígyózott a pénztár előtt
Fotó: Dallos István / 24 Óra

A könyvesboltokban – némi túlzással élve – egymásnak adták a kilincset a vásárlók. Az üzletvezető szerint kisebb a forgalom, mint tavaly hasonló időszakban, de a járványhelyzet óvintézkedéseinek betudható a kereslet csökkenése. Ugyan kevesebb a vásárló – fogalmazott -, de egyszerre nagyobb mennyiséget vesznek és visznek a vevők. Legújabb akciójuk szerint blokk nélküli cserét ajánlanak 3 napon keresztül, mihelyst bebizonyosodik, hogy a központi listán szereplő árucikk vásárlási időpontja novemberre vagy decemberre esett.

Az eladók egyébként január 10-ig cserélik ki a könyveket, blokk ellenében. Az első napon a vásárlók 10–20 százaléka hasonló okok miatt kereste fel a Librit. Vannak népszerű olvasmányok, mint a pszichológiai témájú könyvek, de jócskán került Presser Gábor és Kepes András könyve becsomagolva a fenyő alá. A ruhaüzletekben is nagy volt a sor. Azt tapasztaltuk, hogy a vásárlók többsége inkább a hatalmas akciók miatt keresi fel a boltokat.

Az ékszerboltban évek óta nagy a forgalom ünnepek tájékán
Fotó: Dallos István / 24 Óra

Kiváló ajándék a lehet a gyűrű

Sokan karácsonyra időzítik az eljegyzést. A Vértes Center ékszerüzletében, az Újvilág eladói szerint évek óta megugrik az ünnepek közeledtével az eljegyzési gyűrűt vásárlók száma, hiszen az ünnep meghitt pillanatainál alig van jobb alkalom a lánykérésre. Karácsony óta többen visszatértek, de inkább méretprobléma, mintsem a nemleges válasz miatt.

Szintén örök és kiváló ajándék a könyv. Az örökzöldek, a Harry Potter, valamint A Gyűrűk Ura sorozat nem okozott csalódást, biztos választás volt az ünnepekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában