DOHM

2020.11.20. 07:00

Tehetséges tatabányai énekes is nevezett A DAL 2021 versenyére

Molnár Dominik a versenyre új dalt készített, amelyet két hét leforgása alatt sikerült is összehoznia, és az Égi jel címet kapta.

Raffael Veronika

Forrás: Beküldött

– Régóta fogalmazódott meg az ötlet az édesapámmal a fejünkben, hogy az MTVA által szervezett A DAL versenyére nevezzünk. A tavalyi évben is tervben volt, hogy egy másik dallal neveztem volna, de mégsem indultam. Nagy előrelépési lehetőség lenne számomra, ha az ország egyik legnívósabb és legzeneibb versenyében mérettethetném meg magam. Idén újra neveztem, hátha ezúttal sikerrel járok – árulta el a fiatal Molnár Dominik, művésznevén DOHM. Hozzátette: az idén nevezett dalt a határidő gyors közeledtével hamar építették fel otthoni stúdiójukban, a közelmúltban sok munkával, két hét alatt jött létre az énekes legújabb slágere, amely az Égi jel címet kapta.

– A legfrissebb szerzeményem, melyet én írtam és komponáltam, még sehol nem hallható, a végső simításokat végezzük rajta. Elég mély mondanivalóval rendelkezik, ha valaki meghallgatja azt érezheti: az életről szól –mondta el a fiatal énekes, aki hozzátette: a dal eleje az élet születését szimbolizálja, a vége pedig a halállal záródik. Mindezt pedig a szövegben használt metaforák tükrözik majd, melyek egy modern kori fiatal istenhez való viszonyáról szólnak – mondta el DOHM.

A SafetyArt kiadó gondozásában megjelenő slágerről a kiadó azt írta: Dominik friss szerzeményét azért nevezték, mert repertoárjukból ő képviseli jelenleg azt a fiatalos és dinamikus hangzást, amely e versenyben labdába rúghat. Az Égi jelhez hamarosan klip is készül, Dominik jelenleg otthoni stúdiójában munkálkodik.

– A zeneipart újonnan megbénító legutóbbi rendelkezések nagy szerencsével az én tevékenységeimet nem befolyásolják. Helyben van ugyanis a stúdió, a készülő dalokhoz is rendelkezésre áll a kellő eszköz, mellyel a videóklipek készülnek. Fellépések sajnos a számomra sem lehetségesek, viszont terveim között szerepel a legelső albumomat megjeleníteni, amin jelenleg is dolgozom – árulta el Molnár Dominik.

Tizedik alkalommal keresik az ország slágerét

AZ MTVA által szervezett A DAL 2021-es nyertese a szervezők által közzétett pályázati felhívás szerint a döntőtől számított egy éven belül egy maximum tízdalos lemezfelvételt és közülük egy zeneszámból videóklipet nyerhet, valamint a döntőbe bejutottak közül a zsűri által legjobbnak ítélt négy versenyző a zenei produkciójának fejlesztésére fordítható támogatásban részesül.

A pályázati feltételeknek megfelelő előadóknak, szerzőknek a nevezési határidőig beérkezett pályaművei közül szakmai elő zsűri választja ki azokat a dalokat, amelyek idén az élő műsorok fordulói végén Magyarország slágere 2021-ben címet, ezzel együtt a Petőfi Zenei Díjat nyerheti. Az utóbbi „Az év dala kategória” nyertesének járó díjat a tehetségkutató műsor döntőjében Lobenwein Norbert, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. projektvezetője adja át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában