beruházások

2020.11.12. 12:22

200 milliót kapott a tatai művház, a várkanyar jövője is terítékre kerül

Nemcsak a Magyary Zoltán Művelődési Központ, de az Esterházy-kastély és a tatai vár felújítása is a tervek között szerepel.

Kemma.hu

Forrás: Bencsik János

A kormány 200 millió forintot biztosít a tatai Magyary Zoltán Művelődési Központ átalakítására és korszerűsítésére – írja Bencsik János (Fidesz-KDNP), a Tatai-medence országgyűlési képviselője " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán.

Ahogy korábban megírtuk, nemrég 890 milliót kapott a város, aminek köszönhetően a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár a régi helyőrségi klubba költözik. Ezúttal a már igen rossz állapotban levő művelődési ház alakulhat át korszerű közművelődési és rendezvényközponttá, aminek központi szerepet szánnak a várkanyarban tartandó kulturális rendezvények megtartásában.

– Ma találkozni fogok a város polgármesterével, és indítványozni fogom, hogy az önkormányzat az Országos Tervtanács közreműködésével hirdessen a „várkanyar” jövőbeni arculatának meghatározását elősegítő országos tervpályázatot – írja Bencsik János.

A tervek között szerepel az Esterházy-kastély rekonstrukciójának folytatása és a Tatai-vár fejlesztése is, utóbbi a Nemzeti Várprogram keretében.

– Én még arról sem tettem le, hogy az egykori Cifra-malom épülete is közösségi tulajdonba kerüljön, mely további közösségi célú hasznosítást tenne lehetővé az Öreg-tó partján – írja Bencsik János.

Az országgyűlési képviselő hozzáteszi, hogy a beruházások illeszkednek a Kossuth-téri, az angolkerti, a Kastély-téri, valamint a Kálvária-dombot érintő kulturális örökségeket érintő értékek megőrzését célzó fejlesztések közé.

" data-show-text="true" data-width="">

">Megújulhat a Magyary Művelődési Központ is – Tata

A kormány kezdeményezésemre 200 millió forintot biztosít az...

Bencsik János korábban arról is hírt adott, hogy a jövőben a Szent Borbála Kórház a tervezetthez képest jóval több, összesen 18 milliárd forintból újul meg, a jövőben pedig a tatai mozgásszervi és kardiológiai osztály, illetve a Tatabányán működő gyógyfürdő is átköltözik a felújított intézménybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában