zöldebb

2020.11.09. 20:00

Megmutatta az Öreg-tavi szálloda átdolgozott terveit az Avalon

Új tervekkel jelentkezett az Avalon, amely Tatán szeretné felépíteni prémium szállodáját. A korábbi elképzelést teljesen megváltoztatták.

Kemma.hu

A tatai szállodaberuházás " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-oldalán mutatták meg az Avalon Tatára tervezett prémium szállodájának legújabb terveit. Az első változatot májusban mutatták be a városban. A tervek ellen tiltakozás indult, majd az önkormányzat lakosságifórum-sorozat indított a véleményeket meghallgatandó. Tóth Róbert, az Avalon Center Kft. ügyvezetője a nyáron arról beszélt, hogy az eredeti terv „nem ment át”, és hogy új tervvel jelentkeznek majd az Öreg-tó partjára tervezett szálloda kapcsán.

Az Avalon most a Facebook-oldalán arról írt, hogy a lakossági fórumok végén elhangzott ígéretükhöz híven elkészítettek egy olyan szállodaberuházási koncepciót, amely minden hozzájuk eljutott, megfontolandó és építő jellegű érvet figyelembe vett.

– Kérjük, fogadják szeretettel a csökkentett építménymagasságú, kisebb tömegű, tájba simuló és az előírtnál nagyobb zöld felületarányú szálloda elképzelésünk fotóit – tették hozzá.

A városban egyéként népszavazási kezdeményezést is indítottak a tóparti szálloda építését ellenzők, és lényegében azzal egy időben, hogy kiderült, a veszélyhelyzet miatt az NVI álláspontja szerint meg kell semmisíteni az eddig gyűjtött aláírásaikat, az Avalon kijött az új látványtervekkel. Michl József, Tata polgármestere pedig szintén a múlt héten jelentette be, hogy a Győri Törvényszék elutasította dr. Frivaldszky Gáspár fellebbezéseit a Helyi Választási Bizottság (HVB) korábbi döntésével kapcsolatosan. Szalay Ildikó augusztus 7-i, újabb kérdéseinek hitelesítését tagadta meg a HVB azzal, hogy nem tartható népszavazás arról, hogy ne épüljön szálloda az ominózus tóparti ingatlanon, hogy ne lehessen átmenetileg se lebontani a lóistállóhoz vezető kaput, és arról sem, hogy ne létesüljön parkolást szolgáló építmény a „Kőporos” területén.

A bíróság indokolásában leszögezte, hogy a magántulajdonban álló ingatlan esetén a képviselő-testület nem, csak az építésügyi hatóság dönthet az építkezésről. A polgármester szerint a törvényszék döntése alapján kijelenthető, hogy a népszavazási aláírásgyűjtés sem irányulhat a tóparti szállodaépítés ellen, még akkor sem, „ha az aláírásra felhívó különböző hirdetmények ezt a látszatot keltik”.

A hét végén egyébként tüntetést is szervezett a Miénk a Grund Városvédő Egyesület, amelyben kijelentették: nem semmisítik meg az eddig összegyűjtött szignókat, és jogi útra terelik az ügyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában