Barbárok

2020.11.13. 17:30

Félelmetes barbár lett a Netflixen a tatabányai srác

A Netflix gondozásában nemrégiben jelent meg a német-magyar sorozat, a Barbárok, melyben a tatabányai származású Csipkés Dánielt a vérengző harcosok között láthatják a nézők. A mára már több produkcióban is dolgozó fiatal komoly tervekkel néz a jövőbe: színészként is kipróbálná magát.

Raffael Veronika

Forrás: Beküldött

A Barbárok története időszámításunk szerint 9-ben játszódik, a kulcsfontosságú teutoburgi ütközet eseményeit bemutatva. A história szerint a germán törzsek összefogással, vállvetve verik vissza a római légiókat. A barbár életmódot folytató törzsek tagjaként a képernyőn Csipkés Dániel is feltűnik, aki elárulta: eleinte nem gondolta, hogy felkérést kap produkcióba.

– Egy éve a közösségi médiában láttam a hirdetést, miszerint sportos alkatú, szakállas ember kerestetik, aki úgy néz ki, mint egy barbár. A vikingtéma és a skandináv mitológia mindig is közel állt hozzám, így kapva kaptam az alkalmon, és jelentkeztem. Először nem gondoltam, hogy visszahívnak, de felvételt nyertem, a próbanapon háttérszereplőből kiemelt statiszta lettem, ami azt jelentette, hogy a történet során a főszereplő színészek közvetlen közelében harcolhattam a kamerák előtt – emlékezett vissza élményeire Csipkés Dániel.

– A sorozatban a történet alakulásának köszönhetően többféle kosztümben szerepelhettem a tinnyei erdei jelenetekben. Eleinte barbárként, teljesen feketére mázolva, bőrruhában harcoltam egy lándzsával, a fejfedőmön pedig farkas vicsorított. Ahogy a történetben telt az idő, római láncinget kaptam, így forgattunk akár 10-12 órákat. A harcoknál komplett koreográfia szerint mozogtunk, nagyon izgalmas volt – idézte fel a fiatal, aki elárulta: a hatrészesre tervezett sorozatban a jövőben szívesen vállal további szerepeket.

Arról, hogy milyen élményt nyújtott gyakorlott színészek között mozogni, Csipkés Dániel elmondta: a római hadvezért, Gaius Julius Arminiust alakító Laurence Rupp-pal sokat beszélgettek, minden színész barátságos, közvetlen volt.

– Az az álmom, hogy én is erre a pályára léphessek. A mindennapokban teljesen más környezetben, személyi edzőként keresem a kenyérre valót, de a vásznon mindenféle helyzetben kipróbálhattam magam, és nagyon tetszett ez a változatosság – árulta el terveit.

Mindig más bőrébe bújhat

– Szerepeltem még a közeljövőben megjelenő magyar romantikus filmben is, amely az Így vagy tökéletes címet viseli – tudtuk meg a fiatalembertől. – Egy budapesti szórakozóhelyen forgatott jelenetben, egy egynapos forgatáson dolgoztam, ahol szintén kiemelt statisztaként egy pincér bőrébe bújhattam – árulta még el Csipkés Dániel, aki hozzátette: pont a rengeteg szereplehetőség mozgatja meg ebben a szakmában, hiszen a különböző forgatásokon mindig más és más ember bőrébe bújhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában