tapasztalatok

2020.11.25. 20:27

Kemény tapasztalatok: a 16 éves kisbéri gimnazista elmesélte, milyen a digitális oktatás

Digitális oktatásra álltak át a középiskolákban a kormány újabb intézkedései alapján. A digitális oktatásról a súri 16 éves Vachtler Ágnes, a kisbéri Táncsics Mihály Gimnázium 10. osztályos tanulója mesélt.

Goletz-Deák Viktória

Tavasszal az első hullám idején minden oktatási intézményben digitális tanrendre álltak át. Ágnes elárulta, hogy akkor ez meglepetésként érte a diákokat és a tanárokat is, de hamar belerázódtak az új rendbe.

– Az elején még kicsit örültünk is az új helyzetnek, hogy otthon maradhatunk, azt hittük több szabadidőnk lesz, lazább lesz az oktatás. Azonban ahogy teltek a hetek rájöttünk, hogy így még keményebben kell tanulnunk, ráadásul a barátainkkal sem találkozhattunk személyesen. Már annak is hiányzott az iskola, aki egyébként nem szeret tanulni – emlékszik vissza a tavaszi időszakra Ágnes, akinek édesanyja, Renáta elárulta, hogy kicsit már aggódott is akkor a lányáért.

Édesanyja megjegyezte, hogy Ágnes jó tanulónak számít, de sokszor ő sem tudta megfelelően elsajátítani a szükséges tananyagokat (Fotó: beküldött / 24 Óra)

– Egy kamasznak ingerekre van szüksége, társaságra, programokra. Ehelyett hónapokig be volt zárva a családjával a házba. Csak interneten, vagy telefonon tudott beszélgetni a barátaival. A viselkedésén is egyre jobban látni lehetett, hogy nem érzi jól magát – mesélte Renáta.

Ágnes azt is elárulta, hogy hiába tartották meg az órát a tanárok online, a tananyaggal mégsem tudtak jól haladni.

– A tanáraink ugyanúgy leadták a 45 perces órákat. Próbálták minél interaktívabban tartani, kérdezhettünk, illetve láttuk, hogy mit csinál az októ a számítógépén. Azonban sokan nem tudták így sem követni a tananyagokat ezért külön tanulócsoportokat alakítottunk ki. Így bárkinek volt lehetősége segítséget kérni, ha valamiben elakadt. A szeptemberi iskolakezdés azonban így is azzal kezdődött, hogy próbáltuk behozni a lemaradást – magyarázta a fiatal diáklány.

Újra otthonról

Mindenki abban bízott, hogy nem fog visszatérni a digitális tanrend.

– Mikor megtudtuk, hogy újra otthonról kell tanulnunk mindenki szomorú lett. Tudtuk, hogy újra nehéz dolgunk lesz, de már volt tapasztalatunk, így könnyebben indult be a digitális oktatás. A tanáraink mindent megtesznek, hogy átsegítsenek minket ezen a helyzeten, és mi is újra összefogunk és segítjük egymást – mondta a gimnazista. Ágnes húga, Kata most 7. osztályos. Szerencsére nekik rendes formában zajlik tovább a tanítás. Édesanyjuk, Renáta szerint szükség is van erre,

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában