gyermekprogram

2020.10.19. 06:43

Tehetséges meseírókat és rajzolókat díjaztak

A szomorkás, esős időjárás ellenére gyerekzsongással telt meg pénteken a nemrégiben felújított tatabányai Puskin Művelődési Ház Aulája. Az óvodás, általános-, illetve középiskolás korú gyerekek a NépmesePont által szervezett Pihe Toll meseíró és a Kedvenc Népmesehősöm rajzversenyek eredményhirdetésére gyűltek össze, hogy ki-ki megkapja a pályázaton elért munkájáért járó elismerést.

Raffael Veronika

A gyerekek érdeklődve hallgatták a zsűri értékelését

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Szénási Veronika, a NépmesePont munkatársa az eredményhirdetésen elárulta: a pályázatok sokakat megmozgattak – a csaknem 20 intézményből a meseíró versenyre összesen 44, míg a rajzversenyre 216 munka érkezett.

A beérkezett munkák mindegyikét szakmai zsűri értékelte: a rajzolókat Sulyok Teréz művésztanár, valamint Toma Krisztina, a NépmesePont munkatársa értékelte; a meséket pedig Döbrentey Ildikó, Prima Primissima-díjas író, Tóth Zsóka, a Vértes Agorája főmunkatársa, valamint Fatuska Máté, szintén az Agora munkatársa értékelték.

A gyerekek érdeklődve hallgatták a zsűri értékelését
Fotó: Dallos István / 24 Óra

A mesealakoktól díszelgő rajzok mindegyikét – melyeket az aulában csodálhattak meg újra a gyerekek – arany, ezüst, illetve bronzminősítésben részesítettek, a mesélők mindegyikét is elismerés illette, néhány történet kinyomtatott változatát a művelődési házban is szemügyre lehetett venni. Az ünnepélyes átadó megnyitóján Szénási Veronika köszöntötte az összegyűlteket, majd Kovács Koletta tanuló olvasott mesét az összegyűlt, színes maszkokat viselő seregnek. Ezt követően a versenyek díjazottjait hívták sorra egy kézfogásra: számos oklevelet és ajándékot osztottak ki. Raffael Veronika

Dicsérő szavak

Nagyon különböző írások érkeztek, a kisebbek bátran, fantáziadúsan írtak meséket nekünk. Döbrentey Ildikó, a szakmai bírák elnöke – aki az eseményen nem tudott ott lenni – a meseírók munkáit saját szavaival dicsérte, melyet mi, a népmesepontosok tolmácsolunk a gyerekeknek – árulta el Szénási Veronika. A meseíró olyan elismeréseket ítélt a verseny résztvevőinek, mint például egyebek mellett a Szeretet-, a Meseország-, és az Izgalmas mese-különdíj.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában