libabőr

2020.10.23. 12:51

Szívmelengetően énekelt az '56-os hősök tiszteletére a nagyigmándi népdalénekes (Videó)

Janovszki Csenge nagyigmándi népdalénekes a bábolnai 1956-os megemlékezés alkalmával énekelte el lélegzetelállítóan Kormorán Ruszki Iván című dalát.

Kemma.hu

Forrás: Facebook

Október 22-én délután megemlékezésre gyűltek össze a bábolnaiak az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére. Az ünnepségen résztvevők igazán különleges és szívbemarkoló perceknek lehettek szem és fültanúi, amikor a nagyigmándi Janovszki Csenge lépett a mikrofon elé, " target="_blank" rel="noopener noreferrer">számolt be közösségi oldalán a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat.

A 14 éves népdalénekes Kormorán Ruszki Iván című dalát énekelte el olyan átéléssel és lélekmelengető erővel, amely igazán emlékezetessé varázsolta a hőseinkre emlékezést.

Az aranyhangú Csenge sokak számára ismert lehet. Három éves korában elkezdett néptáncolni, ennek szellemében már óvodás korától tagja és tehetséges táncosa az Árgyélus Néptáncegyüttesnek. Az éneklés és a tánc mellett hangszeren – zongorán és citerán – is játszik. A tavalyi esztendő igazán sikeres volt a fiatal dalospacsirta számára, ugyanis két országos versenyről is kiemelt arany minősítéssel térhetett haza. Az Ördöngös Népzenetanoda Bandájával tavaly bekerült a Fölszállott a páva válogatójába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában