Halloween

2020.10.29. 05:59

Csokicsalással és tökfaragással is várja a gyerekeket a kecskédi művelődési ház

Látványosnak ígérkezik a helyi művelődési ház pénteki programja, ugyanis Halloween hagyományai köré szerveződik a délután.

W. Zs.

Forrás: Shutterstock

Kezdetben, 15 órától csokicsalás című eseményre várják a jelentkezőket, akik feladatul négy címet rejtő térképet kapnak, melyekre érdemes lesz ellátogatni. Egyebek mellett a Vasút utcát és a polgármesteri hivatal előtti helyszínt is útba kell ejteniük a gyermekeknek, ahol édes meglepetés vár rájuk, a környéken élők jóvoltából.

Horn Edina Csilla intézményvezető arról tájékoztatta portálunkat, hogy a járványügyi előírások betartása mellett állította össze a programokat, így lett például a beltéri rendezvény helyett kültéri. Arra is gondosan ügyelt, hogy lehetőség szerint kisebb csoportokban érkezzenek a gyermekek a helyszínre, így meghosszabítva az indulási időt, egy órát adott az elinduláshoz.

Ezenkívül jelmezverseny is lesz, valamint tökfaragásban is összemérhetik tudásukat a jelentkezők. Utóbbi megmérettetésre már hárman jelentkeztek, így ők versenyben vannak az 5 ezer forintos főnyereményért, amelyet a legszebb alkotás tulajdonosa kap meg a zsűri véleménye alapján. Az ítészek a fent említett címeken élők, vagyis a csokicsalás felnőtt résztvevői lesznek. A nagy összegű főnyereményt vásárlási utalvány formájában lehet játékokra beváltani. Végül jelmezes felvonulás zárja a rendezvényt, amelynek fődíja szintén vásárlási utalvány lesz, ugyanolyan értékben. Az ötletes maszkok pedig megörökíthetőek a fotósarokban.

Vannak még tervek a tarsolyban

Március elsejétől új vezetője van a kecskédi művelődési háznak, Horn Edina Csilla személyében. A közművelődés lelkes rajongója számos ötletét megvalósította, de a koronavírus-járvány sok mindent megváltoztatott, terveit felülírta. Szakértelmének és formabontó ötleteinek hála lelkesedése továbbra sem csökkent és továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy sikerüljön kultúrával és érdekes programokkal megtöltenie a házat.

Programdús nyarat zártak

A művelődési ház táborai az idén is maximális létszámmal működtek. Például a horgászcsoport nagy népszerűségnek örvendett az idén is, de kreatív programoknak is otthont adott a kulturális intézmény. Horn Edina Csilla szorgalmazta a környezettudatos rendezvényeket, az ifjúsági programokat. Ezek még egyelőre gyermekcipőben járnak, de a kecskédi fiatalok folyamatosan nyitnak az ilyen jellegű táborra és a hagyományteremtő kezdeményezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában