gondoskodás

2020.10.27. 05:57

A szomori család ikrei megmutatták hogyan kell az udvarból tökbirodalmat csinálni

A szomori Borkuti család kertjében tucatnyi fajta és színű tök díszeleg, amelyeket a gyerekek nagy odaadással és szenvedéllyel gondoznak.

Sugár G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Takaros porta, amelyet tengernyi színes tök díszít. A sárgák árnyalatai mellett tucatnyi méretben szürkék, zöldek. A szalmabálákra, dézsákba pakolt termények különlegessége, hogy mindegyiket a házban élő gyermekek és szüleik gondozták: Borkuti Lívia és tízéves ikrei, Róza és Balázs, valamint a nyolcéves Júlia.

Tucatnyi fajtájú és színű növények díszítik az udvart (Fotó: Dallos István / 24 Óra)

Az ikrek mosolyogva mesélik: édesanyjuk ötlete volt a töktermesztés, szeretett volna hasznos elfoglaltságot keresni nekik. Két évvel ezelőtt tavasszal ezért palántákat ültettek. A fiatalok gondozták a növényeket, szüreteltek, majd dicsekedtek a bőséges terméssel, amely felkeltette mások érdeklődését is. Az idén bővült a család: a kis Lenke két hónapos, így édesanyjuknak kevesebb ideje maradt, de a testvérek munkájának köszönhetően a tavalyinál is több tök termett.

– A legnépszerűbbek a dísztökök, de sokan vittek hokkaidót is, amelyből finom leves készíthető – mondta az édesanya. Hozzátette: az idén már csaknem ezer palántát gondoztak a gyerekek, és 10-15 fajta termett, melyek között tízkilós is akadt.

Címkék#Tök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában