Káritász

2020.09.05. 14:57

Lelki napot tartott a katolikus karitász Esztergomban

Az idén 26 éves az Esztergom-Bajóti Karitász Régió lelki napot tartott az esztergomi Boldog Ceferino Házban szeptember 5-én. Az egésznapos programban szentségimádás, elmélkedés, egy finom ebéd, valamint előadások és kerekasztal beszélgetés volt napirenden.

Pöltl Oxi Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán

Csorba Gábor karitász igazgató az egyházmegye karitász programjairól tartott előadásában többek között elmondta, hogy a szervezet eszközrendszerének fő elemei családsegítő, idősgondozó, hajléktalanokat segítő, szenvedélybetegeket ápoló, fogyatékkal élőket támogató és külön kormányfelkérésre menekülteket istápoló területek. Az Esztergom-Budapest Főegyházmegyében 2,5 millió ember lakik, 146 plébánia működik, ezen belül pedig az Esztergom-Bajóti Karitász Régióban 33 település és 30 plébánia található. Komárom-Esztergom megyére tekintve a karitász éves szinten több tízezer embert ér el a fenti szolgáltatásaival.

A szeptember 5-ei lelki napon a 140 munkatárssal dolgozó Esztergom-Bajóti Karitász Régió munkatársai vettek részt, akik idén a vírusjárvány miatt a korábbi évektől eltérően kisebb számban és csupán 12 településről érkeztek az eseményre, tájékoztatta lapunkat Ferenczy Éva, régió vezető. Mint hozzátette: a karitász régiós vezetői kéthavonta találkoznak, ahol a problémákat és programokat beszélik meg és határozzák meg a megoldásokat és a folytatást. Az Esztergom-Bajóti Karitász Esztergomban a Simor János utcában található Boldog Ceferino Házban működik, ez a régiós munkájuk sokféle feladatot ellátó bázisa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában