Koronavírus az észak-komáromi gimnáziumban: négy napra bezárják az iskolát

Andruskó Imre iskolaigazgató arról adott tájékoztatást, hogy négy napra, az intézmény fertőtlenítéséig bezár az iskola és digitális oktatásra állnak át.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: Facebook/Selye János Gimnázium

A Selye János Gimnázium három pedagógusánál is kimutatták a koronavírust, míg a diákok körében szintén hárommal nőtt esetszám. A gimnazisták között összesen már 11 pozitív esetet tartanak számon. Komolyabb panaszai egyik fertőzöttnek sincsenek – írta a pozsonyi Új Szó.

Szombatra kiderült, hogy a hat karanténban tartózkodó pedagógus tesztjei közül három pozitív lett. Emellett új eseteket talált a Komáromi Közegészségügyi Hivatal a diákok körében is.

Andruskó Imre iskolaigazgató arról beszélt, hétfőn még a megszokott mederben zajlik majd az oktatás, azok számára, akik nem kényszerültek karanténba. Keddtől péntekig azonban saját hatáskörben lezárja a gimnázium épületét, majd a beltereket egy magáncég teljeskörűen fertőtleníteni fogja. Ebben az időszakban távoktatásra áll át a gimnázium, a teszteredményektől függ majd, hogy október 5-én újranyitják-e az épületet.

Az intézményben szeptember 19-én regisztrálták az első pozitív esetet, majd az elmúlt hét folyamán folyamatosan emelkedett a fertőzött személyek száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában