határzár

2020.09.02. 07:04

Kígyózott az autósor a komáromi határátkelőnél

Keddtől újra szigorított intézkedéseket vezettek be hazánk minden határátkelőhelyénél, így Komáromnál és Esztergomnál is.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

A beutazási korlátozások értelmében szeptember 1-től a szomszédos államok polgárai és az ott élő magyar állampolgárok hazánk területére legfeljebb 24 órára, a határtól számított 30 kilométeres távolságon belülre léphetnek be. A határzár első napján Komáromnál az ellenőrzés reggel és délután is nagyobb dugókat okozott, a csúcsforgalmi időszakokon kívül azonban zökkenőmentesen haladtak az autók.

A korai órákban sok átutazó több mint másfél órát várt, hogy átkelhessen a határon. A Facebookon a közlekedők arról számoltak be, volt olyan időszak, hogy Észak-Komáromban egészen az Európa Hotelig húzódott a kocsik sora. Négy óra után nem sokkal már a dél-komáromi hipermarketig kígyózott az autósor vége, nagy munkát adva a személyi igazolványokat ellenőrző rendőröknek.

A helyzet szerdán is hasonló: az Útinform térképes tájékoztatója szerint már reggel hét óra körül lassú a haladás az esztergomi és a komáromi határnál.

Lassan lehet átjutni a határon (Fotó: Útinform)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában