zene

2020.09.07. 17:29

DOHM, a tatabányai énekes és zenésztársa új dallal búcsúztatta a nyarat

DOHM és Krystoff, a dal előadói már hosszú idő óta tervezgették a közös együttműködést.

R.V.

Dominik és Kristóf jó barátok, és remek zenésztársak

Forrás: Beküldött

Nemrégiben végzett tanulmányaival a Bárdos László Gimnáziumban, a szeptembert pedig az Edutus Egyetemen kezdi marketing szakon Molnár Dominik, aki mindemellett szabadidejében szólóénekesi karrierjét egyengeti DOHM néven. Sikerei sorra halmozódnak, legutóbb már másodjára nyert a Petőfi Rádió Saját Zenéd versenyén, mely során a rádió az újonnan alakult bandák és szólóénekesek fiatal tehetségeit kutatja.

Dominik és Kristóf jó barátok, és remek zenésztársak (Fotó: Beküldött)

A tizenkilenc éves Dominik zenei karrierje gyermekkoráig nyúlik vissza, zenész családból származik, így már óvodás és kisiskolás korában is gyereklemezek közreműködője volt. Szólóénekesként két éve tevékenykedik, szobájában lévő hangstúdiójában sorra gyártja saját dalait.

Először angolul írta a dalszövegeket, hiszen főként angol nyelvű dalokat hallgat külföldi előadóktól. Később aztán anyanyelven folytatta a dalírást, nem is eredménytelenül: legelső dalával, a „Hova tűnt” című slágerrel nyert először a Petőfi Rádió versenyén. Kezdeti sikerein felbuzdulva sorra elkészülő dalait rendszeresen beküldi a rádiónak, legutóbbi közreműködése újra kiérdemelte a hónap dala címet.

– A „Mit hoz a holnap” című dal Csákvári Kristóf barátom közreműködésével született meg. Az alapot én írtam, a szöveget ketten hoztuk létre, így születhetett meg egy igazi nyári hangulatú, bulis dal – mesélte Molnár Dominik. A tatai Öreg-tó díszletében leforgatott klipben DOHM a meleg hónapok végeláthatatlan bulizásairól énekel, míg Krystoff rapbetéttel ad mai hangzást a fiatalos zeneszámnak. A dalt a srácokkal készült interjú óta a rádió számos alkalommal lejátszotta.

Mainstream pop

– Régóta beszéltük Kristóffal, hogy kellene egy közös együttműködés. Követtem a munkáját és tetszett, amit hallottam. A rapbetét nagyon jól kiegészíti a dallamos énekes részeket. Ez ma több népszerű bandára jellemző, vegyük például a Wellhellót, vagy akár a Halott Pénzt – meséli a dal stílusáról Molnár Dominik. A júliusi hónap dala résztvevői újra terveznek közös produkciót, DOHM elmondása szerint már több közös dal készülőfélben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában