bringázás

2020.09.07. 07:00

Bányamanóval tekertek az éjszakában a családok az év kerékpárútján

Negyedik alkalommal hirdetett éjszakai tekerést az Által-ér völgyében a Peron Music Alapítvány és az Erzsébet Ifjúsági Alap.

Sugár Gabi

Forrás: Beküldött

A huszonöt kilométeres távon az idén már százötvenen vettek részt: kicsik és nagyok egyaránt. A hangulatos örömkerékpározáson ismét jelen volt TataBányamanó, a megyeszékhely kabalája, akit biciklin utazva csodálhattak meg a legkisebbek. A rendezvényre Oroszlánytól Komáromig érkeztek kerekezők.

A csapat ezúttal Vértesszőlősről indult. A gyülekezőnél és a tatai várnál számos kép és filmfelvétel is készült. Az esti szürkületben az Által-ér mentén a kerékpárok fénye hosszú fényszalagot húzott a Kacsás-tó mellett. Tatán a Fáklya úton a biciklikígyó a Tatai-tó felé vette útját, és a tavat déli oldalról kerülte meg. A TataBányamanó az indulásnál Manótallérokat osztogatott, amelynek szerepe a Tatai várban értékelődött fel, hiszen a szervezők itt támogatóiknak köszönhetően ajándékokat sorsoltak ki a résztvevők között.

Cserteg István a szervezők részéről elmondta: az idei, negyedik kerekezésen is nagyon sok család volt. Különleges hangulata van az éjszakai kerékpározásnak, a nyárzáró programok közül a különlegességével, és egyediségével emelkedik ki. Nagyon sokan a kiváló hangulat miatt csatlakoznak a csapathoz. A hosszú fénycsíkot húzó kerékpárok látványnak sem utolsók.

– Az időjárás már negyedik évben kedvezett a kerekeseknek – mondta, majd hozzátette: nagyon várják a Tatabánya-Oroszlány kerékpáros szakasz kiegészítését a megyeszékhelyen, hiszen az Év kerékpárútja után már újabb szakaszon is szervezhetnének hasonló, tavaszi rendezvényeket a biciklik szerelmeseinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában