alapkőletétel

2020.09.11. 07:00

Arcmaszk is került az új vértessomlói bölcsőde időkapszulájába

Vértessomló 113 millió forintos támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, amelyből modern bölcsőde épülhet a településen.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Arcmaszk is került abba az időkapszulába, amelyet a bölcsőde alapkőletételekor az új gyermekintézmény területén helyeztek el. Igó István polgármester köszöntőjében kiemelte: az elmúlt években több beruházás történt a faluban, ám új intézményt legutóbb 1993-ban építettek. Hozzátette: a német nemzetiségi óvoda maximális gyermeklétszámmal működik, s már nagy szükség van a tizennégy gyermeket fogadó bölcsődére is.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő a település vezetőjével zajlott tárgyalási folyamatról szólt, amelynek eredményeként a megyei önkormányzat segítségével 113 millió forintos TOP-os uniós támogatásból építhetik meg a bölcsődét.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte: TOP-os támogatásból a megyében 26 milliárdnyi beruházás valósul meg, s ezt az összeget további tízmilliárddal szeretnék növelni. Ebből Vértessomlóra már 90 millió került, amely a polgármesteri hivatal mellett az iskola, az óvoda és az idősek otthona megújítását szolgálta. Ezt az összeget most jelentősen növeli a bölcsőde építésére fordítható 113 milliós támogatás, amelyhez még önerőt sem kellett biztosítania a helyi önkormányzatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában