A hét 5 legfontosabb Covid-híre, amiről neked is tudnod kell

Összegyűjtöttük azokat a híreket a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, amelyek a leginkább érdekelték olvasóinkat ezen a héten.

Kemma.hu

Rózsaszentmárton, 2020. május 13. A Debreceni Egyetem szakembere mintát vesz egy nõ orrnyálkahártyájáról a koronavírusteszthez az intézmény egyik mintavételi pontján, a rózsaszentmártoni Kövirózsa Egészségházban 2020. május 13-án. A koronavírus-szûrõprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerûen kiválasztva. Õk életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Az operatív törzs legfrissebb döntése értelmében – ha az igények szükségessé teszik – bevonják az ellátásba a kiskunhalasi mobilkórházat, de lesz egy „katonai kórház” a Szent László Kórház területén, és egy további Tatabányán.

Hétfőn több szigorítás is életbe lép. Büntethetik is azokat, akik megszegik a járványvédelmi előírásokat. A buszokon, vonatokon nem is akárhogyan, akár több tízezer forintos szabálysértési bírság is lehet a „maszktalanság” vége.

A mentők nem panaszkodnak a maszk miatt és nem veszik személyes sértésnek. Te se tegyél így! – a legrövidebben így foglalható össze az üzenetük. De bővebben is érdemes elolvasni:

Michl József polgármester Tata Covid-helyzetéről beszámolva szeptember 16-án kitért arra is, hogy a Bláthyba, a Kőkútiba is betört a vírus.

Újabb diáknál mutatták ki a koronavírust a megyei szakképző intézmények egyikében a hét elején, mégpedig a komáromi Kultsárban. A diák osztálya áttért a digitális tanrendre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában