377-re nőtt a fertőzöttek száma Komárom-Esztergomban

A koronavirus.gov.hu szeptember 7-i adatai szerint újabb öt fertőzöttet regisztráltak Komárom-Esztergom megyében, így a számuk 377-re nőtt. Országos szinten ez a szám 8963.

Kemma.hu

Mohács, 2020. május 12. Mintát vesznek egy férfi orrnyálkahártyájáról a koronavírus-szűrések elvégzésére kijelölt rendelőben a Mohácsi Kórházban 2020. május 12-én. A koronavírus-szűrőprogramban a budapesti Semmelweis, valamint a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva. Ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat. MTI/Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Szeptember hatodikán reggel, a koronavirus.gov.hu-n közzétett adatok szerint Komárom-Esztergom megyében a legutóbbi tájékoztatás óta öttel nőtt a regisztrált betegek száma, így megyénkben már 377 fertőzöttet tartanak nyilván a járvány kitörése óta. Emellett bejelentették, hogy országos szinten 8963-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma.

 

Elhunyt egy krónikus beteg, így az elhunytak száma 625 fő, 3961-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 4377 fő. Az aktív fertőzöttek 43 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 164 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

Fotó: Koronavirus.gov.hu

A legfrissebb adatok értelmében vasárnap óta Komárom-Esztergomban öttel nőtt a fertőzöttek száma, a szomszédos Veszprém megyében héttel, Győr-Moson-Sopron megyében tizenkilenccel, Fejérben pedig huszonkettővel. Sajnos a fővárosban is komoly emelkedés figyelhető meg, ami a fertőzöttek számát illeti, hiszen egy nap leforgása alatt 3669-ről 3921-re ugrott a számuk.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, a második hullám hazánkat is elérte, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

A vírus behurcolása jelenti a legnagyobb veszély a magyar emberek egészségére és munkájára, ezért ismét szigorodtak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.

Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további a mindennapi életünket korlátozó intézkedések bevezetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában