lelemény

2020.09.28. 12:55

18 ezerért kínálják az ingyenes tatabányai diákbérleteket a neten

Úgy fest, hogy a családtámogatásként adott ingyenes buszbérletekből is pénzt csinálnak, vagy akarnak csinálni egyesek Tatabányán.

Kemma.hu

Úgy fest, hogy a családtámogatásként adott ingyenes buszbérletekből is pénzt csinálnak, vagy akarnak csinálni egyesek Tatabányán.

Forrás: Tatabánya MJV/24 Óra

A tatabányai közgyűlés augusztusi döntésének értelmében minden 6-15 év közötti, tatabányai, bejelentett lakhellyel rendelkező tanulónak biztosítja a buszbérletet a helyi járatos tömegközlekedésre az önkormányzat. Az ezekhez szükséges utalványokat szeptember elején el is kezdték kikézbesíteni, azokat pedig bérletre beváltani a szülők.

Az egyik tatabányai Facebook-csoportban pedig felbukkant egy kép, ami szerint vannak, akik pénzzé is teszik az így, ingyen szerzett bérletet. Az egyébkén 36600 forintos bérletet ugyanis valaki „féláron”, 18 ezer forintért kínálta a Facebookon.

Információink szerint a busztársaság hamarosan közleményt ad ki az ingyenes bérletek továbbárusítása kapcsán, de az biztos, hogy a T-Busz üzletszabályzata egyébként külön kitér arra, hogy a névre szóló utazási igazolvánnyal vagy a személyhez kötötten igénybe vehető kedvezmény alapján váltott kedvezményes utazási igazolvánnyal csak az arra jogosult utazhat. A tanulóbérletekre a diákigazolványon vagy az iskola által az igazolványrendelet melléklete szerint a diákigazolvány helyett kiadott igazoláson szereplő oktatási azonosító számot kell rávezetni.

Akinek a diákigazolványán nincs oktatási azonosító szám, annak a diákigazolvány-számát kell feltüntetnie a bérletszelvényen. (A tanulóbérletek érvényesnek fogadhatók el akkor is, ha azon az oktatási azonosító szám helyett a tanuló választása szerint a diákigazolvány vagy az iskola által az igazolványrendelet melléklete szerinti diákigazolvány helyett kiadott igazolás sorszáma szerepel.) Az igazolás a 14. életévét betöltött személynél csak a személyi azonosításra alkalmas okmánnyal együtt érvényes.

Azzal is érdemes tisztában lenni, hogy annak az utasnak, aki utazási igazolványt jogtalanul használ, a teljes utazási viszonylatára érvényes menetdíjat és pótdíjat kell megfizetnie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában