Szent Mihály-templom

2020.08.21. 07:50

Örökfogadalmat tett két fiatal szalézi szerzetes Nyergesújfalun

Örökfogadalmat tett két fiatal szalézi szerzetes a Duna-parti Szent Mihály-templomban.

F. K.

Forrás: Beküldött

Fotó: Lengyel Erzsebet

P. Andrásfalvy János SDB, a Don Bosco Szalézi Társasága magyarországi tartományfőnöke mutatta be azt a szentmisét a Szent Mihály-templomban, amelyen szerzetesi örökfogadalmat tett Jani Áron SDB és Kovács Sándor SDB. A harmincnegyedik életévében járó Jani Áron egy fővárosi gimnáziumban érettségizett. A szaléziakkal fiatalok segítőjeként került kapcsolatba Óbudán. Kilenc évvel ezelőtt elsőként kapta meg az akkor alapított Savio Domonkos-díjat.

A Corvinus Egyetem statisztika és aktuárius szakán tanult, dolgozott egy nemzetközi biztosítási cégnél, majd matematikatanár és közgazdász-tanár diplomát szerzett az egri Eszterházy Károly Főiskolán. Filozófiai tanulmányokat folytatott Rómában, oratóriumot vezetett Óbudán, a Boldog Sándor Istvánról elnevezett közösségben tanult a Fülöp-szigeteken. Az óbudai szerzetesi közösség tagjaként a szalézi ifjúságpasztorációs munka felelőse.

Kovács Sándor, a tartományfőnök és Jani Áron (Fotó: Beküldött)

A harminchatodik születésnapját a nemrégen ünneplő Kovács Sándor a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán kis- és középvállalkozási menedzser, műszaki menedzser, néptánc szakirányon végzett, majd a Hagyományok Házában néptáncelméletet és -gyakorlatot tanult. A szombathelyi kollégiumban ismerkedett meg a szaléziakkal.

Programvezetőként, pályázati gazdasági vezetőként dolgozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál, majd a szombathelyi püspöki Brenner János Általános Iskolában gyakorlati foglalkozást és néptáncot tanított. Nyolc esztendővel ezelőtt megkapta a Savio Domonkos-díjat. Az óbudai szalézi szerzetesi közösségben készül a papságra.

Don Bosco

Az SDB a Salesiani di Bosco (Don Bosco Szaléziak) rövidítése. Aki ezen közösség tagja lesz, olyan katolikus szerzetesrend kötelékében éli tovább az életét, amely Istennek szentelik a fiatalok, főleg a legszegényebbek, a szűkölködők szolgálatát. Ezt az életformát a szerzetesi fogadalmak letételével kezdik, közösségben élnek, Don Bosco példája szerint. A fiatalokat nevelik, evangelizálják. Bosco Szent Jánost a szegény fiúk szólították Don Boscónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában