koronavírus

2020.08.11. 14:18

Elmaradnak Tatabányán a bányásznapi és az augusztus 20-i ünnepségek

A lakosság egészségének érdekében nem tartják meg az augusztus 20-i ünnepséget és a bányásznap rendezvényeit.

Kemma.hu

Tatabánya város Facebook-oldalán adtak tájékoztatást arról, hogy idén elmaradnak a nagyobb városi rendezvények. Mint írják, Szücsné Posztovics Ilona tájékoztatása alapján a járványveszély miatt idén elmarad az augusztus 20-i rendezvény és a 70. Bányásznap rendezvénysorozata is.

Szücsné Posztovics Ilona polgármester pedig a Facebook-oldalán azt írta, egyeztetéseket folytatott a programszervezőkkel, a Tatabányai Rendőrkapitányság vezetőjével és a közbiztonságért felelős tanácsnokkal, Boda Bánk Lászlóval. Egyetértettek abban, hogy Tatabánya lakosságának egészségvédelme érdekében az augusztus 20-i városi szabadtéri ünnepség és a 70. Bányásznap rendezvényeit is elmaradnak.

A városvezetés a civil szervezetek és a magánszemélyek által tervezett kültéri tömegrendezvények megtartását, a résztvevők bizonytalan létszáma és a magas egészségügyi kockázat miatt nem ajánlja. A rendezők kötelesek a mindenkori előírásoknak megfelelő résztvevőszámot tartani. A bányásznapi koszorúzások, a megemlékezések, a városi díjak átadása és a Tulipános Ház megnyitója kontrollálható létszámmal megrendezhető.

A polgármester arra kérte a tatabányaiakat, hogy kellő figyelemmel, a központi előírások betartása mellett válasszon programokat családjának az elkövetkezendő hetekben. A szeptember első hétvégéjén sorra kerülő, Tulipános Ház megnyitójához kapcsolódó közönségprogramokról a következő héten adnak tájékoztatást a város felületein és a Vértes Agorája online fórumain is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában