Eltűnt személy

2020.08.26. 19:56

Carlos, a mentőkutya találta meg az eltűnt idős hölgyet Tatabányán

A csoport és Carlos azonnal a keresésére indult az idős hölgynek. Nem sokkal a keresés megkezdése után a mentőkutya szagot fogott és elvezette a csapatot az eltűnt személyhez.

Kemma.hu

Forrás: magyarmentokutyasok.hu

Fotó: TB4x4

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság TIK ügyeletétől érkezett a riasztás az MMSZOSZ Mentésirányítási Központjához, miszerint augusztus 25-én Tatabányán, egy betegségben szenvedő idős asszony, otthonából ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról. A riasztás után 50 percen belül az MMSZOSZ tagszervezete a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület 9 fővel, 1 drónnal és 1 mentőkutyával megkezdték az eltűnt személy keresését városi környezetben. Carlos és gazdája Endrédi Péter szagminta vételezés követően útnak indultak.

A mentőcsoport (Fotó: TB4x4 / magyarmentokutyasok.hu)

A csapat többi tagja a közeli parkokat és területeket fésülték át. Carlos a gazdáját egy közeli kutyasétáltatóhoz vezette, majd onnan újbóli indítással, nagy kört véve egy másik útvonalon keresztül egy üzletsorhoz. Ott pár percre megpihenve az önkéntesek arra lettek figyelmesek, hogy az eltűnt személy zavart állapotban sétál feléjük.

Az azonosítás után a csapat tagjai az eltűnt személyt átadták a rendőrségnek. A hozzátartozók elmondása szerint Carlos a mentőkutya jó útvonalon haladt, hisz a kutyasétáltató és az üzletsorok, az eltűnt személy napi útvonala volt – írja a magyarmentokutyasok.hu oldal. Az MMSZOSZ vezetősége köszönetüket fejezte ki a TB4x4 önkénteseinek a gyors és hatékony részvételükért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában