vetítés

2020.07.23. 18:10

Sokan voltak kíváncsiak a nyergesi autósmozi első vetítésére

A nyergesi autósmozihoz a megye több településéről is érkeztek, hogy megtekintsék szombaton az első filmet, amely 2018-as Csillag születik című amerikai zenés film volt.

F. K.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Fenyvesi Károly

Városi autósmozival lett színesebb a Minőségi humán közszolgáltatások fejlesztése Komáromtól Nyergesújfaluig a Duna mentén elnevezésű projekt, amely az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) egyik pályázatán nyert el támogatást. A településen először várták ilyen eseményre az érdeklődőket.

A pincesorokhoz vezető külterületi utak elágazásánál álló Szent Donát-szobor mögötti területre ötvenhárom autó gurult be szombaton este. A helyből és a szomszédból érkezőkön kívül, jöttek nézők Tatáról, Szomódról, Komáromból, Esztergomból és Tokodról is. Egy-egy járműben döntő többségben csak az első két ülés volt foglalt. A helyi egészségügyi dolgozók, mintegy az elmúlt hónapokban végzett munkájukat megköszönve, féláras kedvezményt kaptak a belépődíjból.

A vászon elé érkezési sorrendben parkolók autónként két üveg üdítőt kaptak, az egy helyi vállalkozás által nyitott alkalmi, alkoholmentes büfében pattogatott kukoricával és hot doggal is fel lehetett tölteni az autós készleteket. A házigazda önkormányzat és a mozis csapat ténykedését helyi polgárőrök segítették. Hatvanhárom négyzetméteres, felfújható vásznon peregtek a filmkockák, a hang mindenkihez a saját autója rádióján jutott el.

A 2018-as Csillag születik című amerikai zenés filmet nyolc Oscar-díjra jelölték, az 1937-es, ugyanilyen című alkotás harmadik feldolgozása. Két főszereplője Lady Gaga és az első rendezését is megélő Bradley Cooper. Az utolsó filmkocka után, jó vezényléssel, gyorsan üres lett a Szent Donát szobra mögötti placc.

Összefogtak

Az EFOP keretében elnyert támogatás egy sikeres térségi összefogás eredménye. A komáromi önkormányzat vezetésével alakult konzorcium tagjai sorában ott van a bajóti, a dunaalmási, a lábatlani, a nagysápi, a neszmélyi, a nyergesújfalui és a süttői önkormányzat, illetve a Szalézi Ifjúsági Mozgalom Egyesület és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. A fő cél a helyi közösségekre alapozó, minőségi humán közszolgáltatások fejlesztése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában