Programok

2020.07.13. 14:00

Skanzen napi ribillióra is várják a vendégeket Tatabányán

A fejlesztéseket finanszírozó határozatokat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat koordinációja és támogató döntése tette lehetővé.

R. V.

Pál Gabriella tájékoztatja az újságírókat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Számos terve valósulhat meg a jövőben a múzeumnak a Tatabányai Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia keretében, európai uniós támogatás segítségével. Az összesen öt közösségfejlesztő program és a hozzájuk kapcsolódó eszközbeszerzések révén régen megálmodott rendezvények jöhetnek létre. – Jelenleg négy, a jövőben pedig egy ötödik program valósulhat meg a csaknem 17 millió forintnyi, vissza nem térítendő támogatásból a Tatabányai Múzeum sikeres pályázatainak köszönhetően – jelentette be sajtótájékoztatón Pál Gabriella, az intézmény igazgatója.

Tavaly a Bányászati és Ipari Skanzenben tartott Skanzen nap egy bányász hétpróbával volt egybekötve, az idei évben azonban Skanzen napi ribillió néven bővített programkínálattal várják az érdeklődőket. A kisiskolás tanulókat Bányamanó tanfolyam, a nagyobbakat pedig segédvájárképzés várja majd augusztusban.

A pályázatokat összeállító múzeumi munkatársaknak hála, ősszel két programon is részt vehetnek a látogatók, melyek a honismerettel és a környezetvédelemmel foglalkoznak. A Nekem szülőhazám című településtörténeti programmal – konferenciák szervezésével – a diákokat és pedagógusaikat egyaránt szeretnék megszólítani. A múzeum kincsei szintén a program által idén mobilis formában is megtekinthetőek lesznek: az iskolákba egy busz szállítja majd az aktuális kiállítás darabjait.

Környezetünk védelmére a Metamorfózis – s a mi unokáink mit fognak látni? című program hívja majd fel a figyelmet – a középiskolásokat célzó foglalkozások során szabadegyetemi előadások, egy időszaki kiállítás és egy virtuális valóság által kialakított világ is látogatható lesz. Egy nemzetközi kezdeményezéshez is kapcsolódik a múzeum tavasszal: A Museum Week egy hétig tartó programsorozat lesz, mely lépést tart a 21. századdal. Influencerek általi tárlatvezetések, egy lyukkamera világnap és egy múzeumban töltött éjszakával várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában