Rendezvény

2020.07.27. 16:08

Két napon át mulattak számos programmal egybekötve a dadiak

Az idén is remek hangulatban telt a falunapi rendezvény. A hagyományosan két napon át tartó fesztiválon a falu apraja-nagyja talált kedvére való programot.

Wágner Zsanett

Július 24-én este kezdődött diszkóval, majd másnap kulturális programok sorával folytatódott a falu nagy napja, ami az önkormányzat szervezésének köszönhetően jött létre. Mindkét napra elmondható, hogy az időjárás olykor-olykor közbeszólt és némileg átszervezte a meghirdetett eseményeket, szerencsére a habpartin valamint a sárkányrepülő bemutatón kívül semmit sem mosott el az eső.

Immár hagyomány, hogy a falunapi programok helyszíne a sportpálya, ahol szombat reggeli nyitányként utcabajnokság szerepelt. Ugyan néhány órával később, de megtartották a játékokat. A csapatok között a Gazdák fantázianevű focisták elsöprő győzelmet arattak, jutalmuk pedig serleg volt. A gyermekeket déltől ugrálóvár és arcfestés várta, majd délután négy órakor Szücs Attiláné lépett a sátorban felállított emelvényre és hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt.

A polgármester mondanivalóját elsősorban a pandémia köré fűzte, mivel a falunap kiváló apropót szolgáltatott arra, hogy végre együtt ünnepeljen a település apraja-nagyja. Úgy vélte, remek alkalom a rendezvény arra is, hogy a falu minden egyes lakosának köszönetet mondjon azért a fegyelmezett és példamutató magatartásért, ami Dadot jellemezte az elmúlt időszakban. A település vezetője végül mindenkinek jó szórakozást kívánt és kifejezte abbéli reményét, hogy kiváló hangulat kerekedik majd.

Ez így is lett. Miként minden évben lenni szokott, a vadásztársaság elkészítette szarvaspörköltjét és gondoskodott arról, hogy aznap senki se távozzon üres gyomorral a falunapról. A tombolaszelvények gyorsan fogytak. Nem is csoda, hiszen olyan értékes nyeremények találhattak gazdára, mint például a fődíj, ami egy wellness hétvégét jelentett Hajdúszoboszlón. Az értékes nyereményt Mohos Csaba és párja vihette haza, de a többi nyertes szelvény tulajdonosa sem panaszkodhatott.

A közeli oroszlányi vendéglő, a V8 felajánlását is kihúzták, de kozmetikai csomagokat és szépészeti kezeléseket is rejtettek a számok. A kulturális blokkban néptáncbemutató, zumba és citerazenekar szerepelt, később Söregi Levi is bemutatkozhatott, aki saját dalaival és ismert slágerekkel hívta táncba a dadiakat. Nem sokkal nyolc óra után már a RollicKing Band szolgáltatta a talpalávalót és teremtett utcabáli hangulatot, végül tűzijáték rakétái festették színesre az eget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában