kérdőív

2020.07.20. 16:03

Fontosnak tartják a nemzeti konzultáció kitöltését

Július elején kezdték kézbesíteni megyénkben a nemzeti konzultációs kérdőíveket. A tizenhárom kérdést tartalmazó dokumentumot már sokan kitöltötték.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Július elején kezdték kézbesíteni megyénkben a nemzeti konzultációs kérdőíveket. A tizenhárom kérdést tartalmazó dokumentumot már sokan kitöltötték. Három közéleti szereplőt faggattunk arról, miként vélekednek a kérdésekről. Ormos Marianna, a Tatabányai Sport Club (TSC) irodavezetője, dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízott és P. Nagy László, a TSC labdarúgó szakosztályának utánpótlás szakmai vezetője egyetértett abban, hogy ez kiváló lehetőség arra, hogy elmondhassák véleményüket, s észrevételeikkel segítség, támogassák a kormány munkáját. Úgy vélik: hasznos és egyben fontos is, hogy mindenki hozzátegye gondolatait ahhoz a tizenhárom kérdéshez, amelyben a kérdőív választ vár.

A visszaküldésre augusztus 15-éig van lehetősége mindenkinek. A leveleket díjmentesen lehet feladni, vagy leadni a Magyar Posta hivatalaiban. A Magyar Posta Zrt. munkatársai az elmúlt hetekben mintegy 7,8 millió küldeményt postáztak. Ha valaki nem kapott kérdőívet, annak két oka lehetett: vagy kérte adatai titkosítását, vagy nem a bejelentett állandó lakcímén tartózkodik. Ilyen esetben a 1818-as a Kormányzati Ügyfélvonalon lehet érdeklődni. A kérdésekre egyébként online is lehet válaszolni a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon fellelhető információk alapján.

A kipostázott borítékok egyébként tartalmazzák a miniszterelnöki levelet, egy adatvédelmi tájékoztatót, a kérdőívet és egy díjmentesen feladható válaszborítékot. A koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről kezdeményezett nemzeti konzultáció kérdései révén egyebek mellett a családok ingyenes internethasználatáról, egy állandó magyar járványügyi szolgálatról és a hazai turizmus népszerűsítéséről is kikérik az emberek véleményét.

Szó van benne az idősotthonok járványügyi védelmének erősítéséről, valamint a védekezéshez szükséges felszerelések magyarországi előállításáról is. Kikérik az emberek véleményét arról is, hogy a járvány elleni védekezés idején a bankok és multinacionális vállalatok is járuljanak-e hozzá a védekezés költségeihez.

P. Nagy László: – Fontos, hogy el tudjuk mondani a véleményünket, hisz javaslatainkkal akár segíthetjük a törvényhozók munkáját. A járvánnyal kapcsolatos kérdések talán a legfontosabbak, hiszen már érzékeljük: közeledik a második hullám. A tavaszi tapasztalatok és a kérdőívekben lévő válaszok alapján a mostani hullámon talán könnyebben tudunk túljutni.

Ormos Marianna: – Nagyon hasznos dolog, hogy így is véleményt nyilváníthatnak az állampolgárok. A kérdések közül a leghangsúlyosabbnak ezúttal a járványra vonatkozókat gondolom, hiszen még sajnos nincs vége. Ugyanakkor nagyon bízom abban, hogy hamarosan levonul a vírus, s végre visszatérhetünk a régi, jól megszokott hétköznapi életünkhöz.

Dr. Kancz Csaba: – A Kormány és a választók közötti kommunikáció egyik kiváló platformja a nemzeti kommunikáció. Mindenki elmondhatja a véleményét, hozzájárulhat a döntések meghozatalához, hiszen azzal, hogy visszaküldjük a kérdőíveket, egyben segítjük a Kormány munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában