szórakozás

2020.07.09. 06:32

Autósmozit alakítanak ki a pincesorok előterében Nyergesen

Nyergesújfalun először autósmozi várhatja az érdeklődőket, melyre segítséget ad az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert támogatás.

Fenyvesi Károly

Washington, 2020. május 3. Megkezdõdik a vetítés a Virginia állambeli Stephens City autós mozijában a koronavírus-járvány idején, 2020. május 2-án. A tulajdonos James Kopp kijárta az állam kormányzójánál, hogy a járvány miatt elrendelt korlátozásokra tekintettel, a szabályok szigorú betartásával engedélyezze az autós mozi újranyitását. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Jim Lo Scalzo

Újabb városi elemmel lesz színesebb a Minőségi humán közszolgáltatások fejlesztése Komáromtól Nyergesújfaluig a Duna mentén elnevezésű projekt. A település életében először autósmozi várja majd az érdeklődőket. A vetítéshez nagyon jelentős segítséget ad az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program egyik pályázatán elnyert támogatás. Térségi összefogással állt össze, segítséget kérve, egy olyan sikeres csapat, amelynek pályázati konzorciumvezetője a komáromi önkormányzat. Az elnyert támogatás összege összesen 461 millió forint.

A konzorcium tagjai sorában ott van a bajóti, a dunaalmási, a lábatlani, a nagysápi, a neszmélyi, a nyergesújfalui és a süttői önkormányzat, illetve az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság és a Szalézi Ifjúsági Mozgalom Egyesület.

A közös cél a helyi közösségekre alapozó, minőségi humán közszolgáltatások fejlesztésével megerősített társadalmi felzárkózási folyamatok segítése. Ebbe a körbe beletartozik például a humán közszolgáltatások terén jelentkező szakemberhiány enyhítését szolgáló ösztönző programok megvalósítása, a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztathatóságra való felkészítése, a sokszínű és kultúráját megőrizni képes, helyi kisközösségek társadalomszervező szerepének megerősítése is. Alapgondolat a Duna menti térség népességmegtartó képességének erősítése.

Az elvek megvalósításának gyakorlati eleme lehet például az az újdonság, amely új fejezetet nyit a római kor óta térképen lévő település életében. Autósmozi várja majd az érdeklődőket a pincesorok előterében. Kiderül, ki az az öregedő rocksztár, aki felfedez egy remek hölgyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában