Semmelweis-nap

2020.07.01. 17:30

Áldozatos munkájukért mondtak köszönetet az egészségügyi dolgozóknak Tatán

A Semmelweis-nap alkalmából kedden este a Gottwald Hotelben tartott ünnepségen köszöntötte a tatai önkormányzat az egészségügyben dolgozókat.

Petrik J.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Semmelweis Ignác orvos, az anyák megmentője születésnapja a magyar egészségügy napja. A megemlékezésen Michl József polgármester üdvözölte a megjelenteket, és hálás köszönetét fejezte ki a város nevében az egészségügyben dolgozóknak. Kiemelve, hogy a hátunk mögött vészterhes időszakban is mindenki igyekezett maradéktalanul ellátni feladatát.

Dr. Lőke János, a Szent Borbála Kórház főigazgatója ünnepi beszédében felelevenítette a járvány alatti időszak nehézségeit, a megyei kórház dolgozóinak fáradhatatlan munkáját, kitartását, majd hozzátette, hogy a köszönet nemcsak a munkatársainak, hanem mindazoknak jár, akik Tatán és környékén az alapellátásban dolgoznak, és a járvány ideje alatt is fogadták és ellátták a betegeket.

Az eseményen a hagyományoknak megfelelően elismerték azokat az orvosokat, asszisztenseket, egészségügyi dolgozókat, akik kerek évfordulót ünnepelnek ebben az évben.

Elismerésben részesültek

Dr. Sopov Krszto háziorvos 55 éve végzi gyógyító munkáját. Barna Júlia több mint 50 éve az egészségügyben dolgozik, dr. Hantay Zsuzsanna háziorvos asszisztense. Avrancsev Józsefné 50 éve dolgozik az egészségügyben, mint dr. Szanda Mátyás fogorvos asszisztense. Kun Györgyné 45 éve dolgozik fáradhatatlanul a pályán. Dr. Hantay Zsuzsanna háziorvos 40 éve végzi gyógyító munkáját. Ujlakiné Pándi Emőke védőnő 40 éve dolgozik gondoskodik a betegekről. Dr. Horváth Róbert háziorvos 35 éve végzi gyógyító munkáját. Ács Judit 30 éve tevékenykedik az egészségügyben, segítve dr. Jónás Ágnes háziorvost. Geiling Krisztina 30 éve dolgozik az egészségügyi ellátásban, dr. Kicska Zsuzsanna gyermekorvos asszisztenseként. Az idén, negyven év szolgálat után vonul nyugdíjba Sárköziné Moravcsik Erika védőnő. Dr. Szabó Dénes gyermekorvos az év végén átadja praxisát egy új kollégának, 54 éve dolgozik a gyermekek egészségéért. Dr. Reviczki Sándor háziorvos szintén átadja praxisát egy új kollégának, ő 38 éve dolgozik orvosként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában