adomány

2020.06.28. 07:10

Több tonna élelmiszerrel segíti a Coop Segély Alapítvány megyénk rászoruló gyerekeit

Két és fél tonna élelmiszert adományozott a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. az állami gondozásban nevelkedő, különleges ellátást igénylő gyermekeknek. A szállítmány megyénk több városába is eljut.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Különleges helyzetben folytatja a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. korábban megkezdett támogatási programját. Az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén ötödik alkalommal indult el a Coop Segély kamionja, amely ismét az állami gondozásban nevelkedő különleges ellátást igénylő, ezúttal összesen 8268 gyermeknek juttat el országszerte 25 millió forint értékű, 87 tonnányi Coop sajátmárkás alapélelmiszerekből álló adományt. A több mint két hónapja tartó járványhelyzet új feladatok elé állítja gyermekeket ellátó szociális intézményrendszert, hiszen az étkeztetési költségkereten így felszabaduló források más fontos célokra fordíthatók.

Tatán az Új úti diákotthon előtt parkolt a Coop kamionja, 2,5 tonna élelmiszerrel a „fedélzetén”. A sajtó képviselőit Hornyák József, a Komárom-Esztergom Megyei Gyermekvédelmi Központ, Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Általános Iskola intézményvezetője fogadta, aki a megyei adatokat ismertette. Kérdésünkre, miszerint mely megyei intézményeknek jut a tartós élelmiszerekből, elhangzott, hogy Kömlőd, Komárom és Oroszlány különleges ellátásra szoruló gyermekei részesülnek az adományból. Természetesen a házigazda városon kívül. Ennek apropóján Michl József polgármester Tata nevében megköszönte az alapítvány társadalmi szerepvállalását, a gyermekek támogatását.

A városvezető úgy fogalmazott, a Coop jó példát mutat a hazai vállalkozásoknak. Ezekhez a gondolatokhoz csatlakozott dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízott is, aki szerint a magyar üzletláncnak nemcsak foglalkoztatóként van jelentős szerepe a piacon, hanem külön dicséret illeti a lakosság élelmiszer- ellátásáért is, amit a járványhelyzet idején is maradéktalanul biztosított.

– Ha valaki segít neked, nem azt jelenti, hogy gyenge vagy. Azt jelenti, hogy nem vagy egyedül! – fogalmazta meg a rendezvény mottóját Fekete Tibor, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának tagja. Az idén a gyermekek nem lehettek jelen az ünnepélyes átadáson, így a jelenlegi pandémiás helyzet okán nélkülük vette át jelképesen az adományt részükre Hornyák József. Még az ünnepélyes átadó pillanata előtt Süttő Erika is szólt. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Komárom-Esztergom Megyei Kirendeltségének igazgatója elmondta, 210 gyermeknek jut majd a lisztet, száraztésztát, rizst és konzerveket tartalmazó csomagból.

Több mint százmillióval segítettek

A Coop Segély Alapítvány az üzletlánc egyik országos társadalmi kezdeményezése. A szervezetet, a 2010-es nagy árvíz és a vörösiszap-katasztrófa idején hozták létre azért, hogy támogassák a bajba jutott embereket. Az alapítvány azóta is élelmiszersegéllyel, konkrét adományokkal igyekszik az önhibájukon kívül bajba jutottak életét megkönnyíteni. Az alapítvány kuratóriumának elnöke a kezdetektől Kemény Dénes, a férfivízilabda-válogatott volt szövetségi kapitánya. Az elismert szakember, az üzletlánc vezetőihez hasonlóan elkötelezett abban, hogy támogassa a rászoruló gyermekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában