lázas készülés

2020.06.12. 06:44

Retro műsorral tér vissza a járvány után a bokodi DejaVu Tánccsoport

A bokodi DejaVu Tánccsoport tagjai már közösen gyakorolnak, hogy az augusztusi Piknik Fesztiválon egy retro műsorral lephessék meg a nagyérdeműt.

Wágner Zsanett

Forrás: Beküldött

Júniustól már nem csak online próbákon vehetnek részt a DejaVu Tánccsoport tagjai. A Kemma.hu-val Patakiné Mészáros Szabina osztotta meg az örömhírt, miszerint a lakótelepi sportpályán gyakorolnak a fiatalok. A csoportvezető szerint apró léptékekben kell haladniuk.

– Erőnléti edzésekkel kell kezdenünk és sok-sok nyújtó gyakorlattal, hogy három hónap kihagyás után újra fitten álljanak majd színpadra a fiatalok – mondta Szabina. A hétszeres világbajnok és nívódíjas tánctanár azt is elárulta, hogy a héten már a művelődési ház hátsó részében tudnak erősíteni, ameddig a próbatermükként szolgáló közösségi intézmény zárva tart. A tervek szerint megtarthatják a települési Piknik Fesztivált augusztus végén, amire a táncosok is nagy erőkkel készülnek. Egy fantasztikus retro showműsort láthat majd a közönség.

Hároméves kortól a junior­ig mintegy félszáz gyermek alkotja a DejaVu-t. Jelenleg három csoportra osztott a mezőny. A megalakulást követő évben már komoly eredményeket mutatott fel a tánccsoport: a fiatalok szép eredményekkel tértek haza a Magyar Látványtánc Sportszövetség bajnokságáról. Tagjai azóta is minden évben dobogós helyen végeznek. Tavaly például részt vettek az Európa-bajnokságon is, ahol ugyancsak remekül teljesítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában