szavazás

2020.06.09. 11:48

Nyár közepéig várják a voksokat Tatabánya rangos elismeréseire

Nyár közepéig lehet voksolni arra, hogy az idén ki vegye majd át a Szent Borbála-napi ünnepi közgyűlésen a város legrangosabb elismeréseit, a Szabó Ignác-, az Ezüst Turul-díj mellett a Tatabánya Díszpolgára címet.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A közgyűlés ezzel már évek óta elismeri azokat a személyeket, szervezeteket, akik tevékenységükkel hozzájárultak Tatabánya fejlődéséhez, jó hírének növeléséhez.

Bármely magánszemély, vagy szervezet tehet javaslatot a díjak adományozására. Ezt írásban a polgármesternek kell benyújtani a város weboldalán szereplő adatlapon. A javaslat tartalmazza a kitüntetésre javasolt nevét, címét, és a tevékenység részletes ismertetését.

Tatabánya Díszpolgára az lehet, aki kimagasló érdemeket szerzett a város fejlesztésében, társadalmi, tudományos, művészeti életében. Az Ezüst Turul-díj gazdasági, társadalmi, tudományos, oktatási, művészeti, művelődési, sport, műszaki, városfejlesztési szakterületeken; a Szabó Ignác-díj pedig a város hátrányos helyzetű lakóinak szociális, vagy egészségügyi ellátásában kiemelkedő színvonalú teljesítményt nyújtónak adható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában