Szobor

2020.06.26. 20:50

Megáldották Nepomuki szobrát Kisbéren

Sinkovicz Zoltán, Kisbér polgármestere pedig köszönetet mondott a műemlék sorsát szívén viselő alapítványnak, és a felújítást támogató cégnek a gáláns segítségért.

G. D. V.

Sinkovicz Zoltán köszönetet mondott a vasárnapi ünnepségen

Forrás: Beküldött

Megáldották a felújított Nepomuki Szent János szobrát Kisbéren a szentmise után a napokban. Az ünnepséget Riez Gyula, a Batthyány Műemlék­együttes Védelmében Alapítvány elnöke nyitotta meg. Megemlítette, a kisbéri Nepomuki János-szobrot az 1770-es évek körül készítette egy ismeretlen művész, de feltehetően a Batthyányi család megbízásából. Ezután beszédet mondott Sal László, a felújítást támogató társaság vezérigazgatója, aki elmondta, szívesen teljesítették az alapítvány felkérését, hogy támogassák a hidak és hídépítők védőszentjének szobrát.

Sinkovicz Zoltán köszönetet mondott az ünnepségen (Fotó: Beküldött)

Sinkovicz Zoltán, Kisbér polgármestere pedig köszönetet mondott a műemlék sorsát szívén viselő alapítványnak, és a felújítást támogató cégnek a gáláns segítségért. Kiemelte, hogy elkezdődött Kisbéren egy folyamat ami a város régi értékeit szeretné újra helyreállítani. Ehhez szorosan kapcsolódik a Szent János téren található szobor megújulása is, amivel Kisbér egy újabb látványossággal bővült.

A beszédek után a műemléket Beer Miklós, nyugalmazott váci megyés püspök áalapíldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában