színes programok

2020.06.05. 14:53

Az oroszlányi alapítvány virtuális gyermeknapja elvarázsolta a kicsiket

Virtuális gyereknapot szervezett a közelmúltban az Aranyhaj Világa Alapítvány. Voltak olyan programok, amelyet száznál is többen látogattak az alapítvány közösségi oldalán.

Sugár Gabi

Különleges gyereknapot szervezett a közelmúltban az Aranyhaj Világa Alapítvány. Az oroszlányi Tamás házaspár három évvel ezelőtt hívta életre a civil segítő szervezetet annak érdekében, hogy kislányuk egyik alapbetegségére, a hypotóniára, vagyis egyfajta izomtónusos betegségre hívják fel a figyelmet és a gyermek fejlesztése mellett más hasonló betegségben született kicsiket is támogassanak.

A szülők, Laky Barbara és Tamás János rendszeresen szerveznek különböző jótékonysági programokat, akciókat, amelyek bevételét 2011-ben született kislányuk, Borika állapotának javítására és mások megsegítésére fordítanak. Kiemelkedő eseményük volt a gyereknap, amelyet az idén sem szerettek volna kihagyni. A biztonság kedvéért a vírushelyzetben lévő kapcsolattartás online formáját választották, így egész napos gazdag programsorozatukat gyermeknapi online zárt térbe költöztették.

Az alapítvány közösségi oldalán folyamatos kapcsolatot tartottak a „látogatókkal”. Érkeztek is sokan: néhány foglalkozást száznál is többen kísértek figyelemmel. A napokban lebonyolított online gyereknap programjában szerepelt jóga, társasjáték-készítés, Csiri-biri játéktár, online vetélkedő a szabadban, angol zenés foglalkozás.

Mint minden gyerekprogramban, itt is volt ebédszünet, amelyet táblajáték-bemutató, zenebölcsi és oviangol, lakásban is alkalmazható játékcsokor, népmesemondás, mondókázás és minidiszkó zárt.

A program támogatóinak köszönhetően ajándékokat is kisorsoltak azok között, akik figyelemmel kísérték az eseményt a világhálón. A különleges gyereknapon egyébként az alapítványt is támogathatták, a bevételt pedig Borika és a hasonló problémával küzdő gyermekek fejlesztésére fordítják majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában