Hulladék

2020.05.22. 21:29

Uniós támogatásból épül komposztáló Oroszlányban

A vissza nem térítendő uniós támogatásból épülő komposztálónak az a célja, hogy a városi közszolgáltatás során gyűjtött hulladékokat megfelelően tudják kezelni.

W. Zs.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Loic Venance

Összesen 240 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból fejlesztik tovább a hulladékkezelőt Oroszlányon. Az önkormányzat az elnyert összegből komposztálót hozna létre a hulladékkezelő mellé. A beruházás összértéke 300 millió forint. Ebből fedezik a komposztálóhoz szükséges rosta és homlokrakodó beszerzését is. Megépül továbbá a tárolótér, a manipulációs tér, a komposztálótér, az utóérlelő tér, a komposzttárolótér és csurgalékvíz-tároló medence.

A projekt célja a városi közszolgáltatás során gyűjtött hulladék megfelelő kezelése. Amennyiben évente egy főre kivetítve kétszáz kilogrammal számolunk, valamint a jelenlegi 17.983 lakost alapul vesszük, évente 3600 tonnát kell megfelelő módon kezelni. Fontos kiemelni azt is, hogy a komposztáló technológia kihasználtsága a környező települések hulladékának bevonásával fokozható a továbbiakban.

A tervezett beruházás lehetővé teszi, hogy az alacsony költségvetésű fejlesztéssel további biológiailag bomló hulladék kezelése is megtörténhessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában