Avatás

2020.05.29. 14:57

Tábla is hirdeti, hogy az év kerékpárútja lett az Által-ér völgyi

A Tata-Tatabánya kerékpárutat választották az év kerékpárútjának, ez alkalomból pedig táblát avattak május 29-én a szakasz tatai pihenőhelyén.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A Közlekedési Kultúra Napja Facebook-oldalán folyó szavazás során összesen 5494 kedvelés érkezett tizenegy kerékpárútra, melyek közül a nyertes a Tatabánya-Tata szakasz lett több mint 1420 kedveléssel. A kimagasló eredmény és győzelem miatt sajtótájékoztatóra és egy emléktábla avatására is sor került a kerékpárút tatai pihenőhelyén. A tervezett program kezdetekor a résztvevők a saját kerékpárjukkal átbicikliztek Tatabányáról Tatára, az Öreg-tó Kempinghez, ami a sajtótájékoztató helyszíne is volt.

 

A sajtótájékoztatón felszólalt Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője, Michl József, Tata polgármestere, Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere, valamint Bíró József, a Közeledéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozatának elnöke, Szilvai József, a Magyar Közút vezérigazgatója, és Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub szóvivője is.

A megjelentek méltatták a kerékpárút szépségét és azt, hogy a környéken számos bringautat építettek ki ennek nyomán.

 

További részletek a 24 Óra május 30-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában