tata

2020.05.31. 07:56

Szeptemberre biztonságosabb lesz a Komáromi utca

A Komáromi utca több hónapos felújításának kapcsán a Május 1. úti tapasztalatokra is rákérdeztünk a Magyar Közútnál.

Sz. A.

A Komáromi utca több hónapos felújításának kapcsán a Május 1. úti tapasztalatokra is rákérdeztünk a Magyar Közútnál.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Ahogy arról korábban beszámoltunk, május elején elkezdődött TOP-os forrásból a Tata-Komárom összekötő út felújítása Tatán, a főút közelében. Pécsi Norbert Sándor, a Magyra Közút kommunikációs osztályvezetője a Kemma.hu-nak elmondta a mintegy 800 métert érintő szakasszal kapcsolatban, hogy a munkálatok várhatóan szeptember közepéig tartanak majd.

Első ütemben a csapadékvíz elvezető rendszer építése kezdődött meg a Kismosó-patak átereszének építésével. Az áteresz elkészülte után a burkolatmarás a következő lépés, amivel párhuzamosan ívóvízvezeték kiváltása indul egy szakaszon.

– A marás után a burkolaton kívüli részeken buszöböl, buszperon és járda építések kezdődnek meg a jelzőlámpa alépítményeinek elhelyezésével, és folytatódik a csapadékvíz elvezető rendszer építése. A Komáromi út elkészült szegélyei után kezdődik az aszfaltrétegek építése – részletezte Pécsi Norbert Sándor, hozzátéve, hogy a befejező munkák során rendezik a padkát és zöldfelületeket, valamint új forgalomtechnikai elemeket helyeznek el a szakemberek.

A beruházás költsége nettó 199,9 millió forint, tette hozzá a szóvivőtő, akitől azt is megtudtuk, hogy a Komáromi út – Új út –József Attila utca geometriai kialakítását megtartják, így megmarad a kis ág, amelyen a József Attila útról a Május 1. út felé kell kanyarodni.

Rákérdeztünk arra is, hogy a Május 1. úti gödör felszámolása beváltotta-e a hozzá fűzött reményeket. Mint ismert, a visszatérő források miatt is beszakadt szakasz éveken át gondot okozott, karácsonyfa és nyuszi került már bele, hiszen a megsüllyedt területen folyamatosan le volt zárva az érintett sáv egy része. A munkálatok végül 2018 nyarán kezdődtek meg. A gödör kapcsán a rendszer a terveknek megfelelően üzemel, a működésével kapcsolatosan nem tapasztaltak rendellenességet a Közút szakemberei.

A tavaly a főúton kialakított forgalmi renddel kapcsolatban is érdeklődtünk. Megtudtuk, hogy a Május 1. úton az új jelzőlámpák kiépítésekor a teljes szakaszon összehangolták a jelzőlámpákat. Az önkormányzati és a lakossági visszajelzések alapján a rendszer megfelelően üzemel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában