búcsúztatás

2020.05.14. 15:47

40 év lelkiismeretes munka után vonul nyugdíjba a kisbéri óvoda vezetője

Negyven év után nyugdíjba megy a Kisbéri Gyöngyszem Óvoda vezetője. Csőréné Ladányi Edit először óvónőként, majd az elmúlt 19 évben intézményvezetőként egyengette a kisgyerekek fejlődését a településen.

Goletz-Deák Viktória

Forrás: Beküldött

Meglepetésként érte Csőréné Ladányi Editet, a Kisbéri Gyöngyszem Óvoda vezetőjét, amikor kolléganője kihívta az udvarra, ahol Sinkovicz Zoltán, Kisbér város polgármestere, Varga Melinda, a Petőfi Sándor Általános Iskola vezetője, önkormányzati képviselő és az intézmény dolgozói várták, hogy egy rövid, de annál meghatóbb ünnepség keretében köszöntsék nyugdíjba vonulása alkalmából.

Sinkovicz Zoltán köszönetét fejezte ki Editnek, hogy mint óvónő és később mint intézményvezető az elmúlt 40 évben tett a gyerekekért és Kisbérért. Majd jó egészséget és hosszú, boldog nyugdíjas éveket kívánva átadta a maga, az önkormányzat, és Kisbér valamennyi lakója nevében ajándékát. Edit elsőként vehette át a polgármestertől a nemrég elkészült A Kisbéri Ménes története című könyvet.

– Csőréné Ladányi Editet hosszú évtizedek munkája köti ehhez az intézményhez, és az utolsó 19 évi intézményvezetői munkássága alatt kollégáival számos felújításban, intézmény-átalakításban, udvarrendezésben, szakmai programokon, továbbképzéseken vettek részt. Lelkiismeretes munkájával, kollégáival közösen megszámlálhatatlan gyermeket nevelt, tanított az aktuális elvárásoknak megfelelően, de az emberi értékeket elsődlegesen szem előtt tartva. Felkészítették a kicsiket az iskolai életre, élményekben gazdag ismereteket nyújtva a környezetükről, elkalauzolták őket a mesék világába, és az anyanyelv helyes elsajátításában példamutatásukkal, a versek, dalok igényes megválasztásával kiemelkedő szerepet töltöttek be az óvódásaink kis életében – mondta a polgármester.

Varga Melinda nemcsak mint kolléganő, hanem mint szülő és nagymama köszöntötte Editet, akire mindig példaként tekintett. Majd maga és a képviselő-testület nevében ő is átadta ajándékát, és hosszú, jó egészségben eltöltött nyugdíjas éveket kívánt.

Három búcsúzó

Edit 1980-ban, a dorogi óvónőképző elvégzése után kezdett a kisbéri óvodában. Huszonegy évig óvónőként, majd az elmúlt 19 évben az intézmény vezetőjeként dolgozott. – Az elmúlt tíz évben teljesen megújult az óvoda kívül és belül is. Munkásságom alatt rengeteg szokást, hagyományt teremtettünk. Úgy érzem, hogy egy szép, jól működő, szerethető intézményt hagyok az utódomnak – mondta a pedagógus, aki nem egyedül köszön el az óvodától. – Pásztiné Ács Edit és Vargáné Tóth Ildikó óvónőkkel együtt tanultam az óvónőképzőben és idén most együtt fogunk nyugdíjba menni – árulta el a vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában