Újabb bezárásokat jelentett be Komárom-Esztergom – térképen a szigorítások

Több település vezetése bejelentette, hogy élnek a kormány általi felhatalmazással, és több közterületet lezárnak a turisták elől.

Kemma.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kormány április 18-a szombattól újabb egy hétre hosszabbította meg a kijárási korlátozást. A települési önkormányzatok pedig felhatalmazást kaptak, hogy szigoríthatnak a kormányrendeletben előírtakhoz képest a korlátozáson.

A következő Komárom-Esztergom megyei települések önkormányzatai is úgy döntöttek, hogy a hétvégén korlátozzák a közlekedést a közutakon, vagy lezárja a turisták által kedvelt helyeket. Cikkünkben összegyűjtöttük a péntek estig befutott helyi korlátozásokat. amint újabbakról kapunk hírt, cikkünket frissítjük. Amennyiben önnek van ilyen információja, esetleg belefutott területlezárásba, írja meg a [email protected] mailcímre.

Dunaalmás

A település polgármestere, Ollé Árpád bejelentette: április 19. 24.00 óráig nem látogatható a dunaalmási Phenő-tó és Pihenő-park (Platánliget) teljes területe, a Kis-sziget, a Duna-part és a 4. számú vasútvonal közötti ártéri ligeterdő az Által-ér torkolattól Neszmély közigazgatási határáig, a római kori kőfejtők területe és az oda vezető útvonalak, az Által-ér völgyi kerékpárút dunaalmási szakasza, valamint a focipálya.

Korábban erről írtunk:

Tata

Tatán lezárják a turisták által kedvelt helyeket.

Tardos

Tardos is bezár a hétvégén.

Tatabánya

A megyeszékhelyen Szücsné Posztovics Ilona polgármester a következő szigorításokat vezeti be április 18-ától 19-e éjfélig

 • Zárva lesznek a közparkok: a Csónakázó-tó, Május 1. park, Népház Liget, Záray Márta pihenőpark
 • A Turul Emlékmű felé vezető Panoráma út két oldalán megállni tilos, a parkolót lezárják
 • A kerékpárutakat (Tata-Vértesszőlős-Tatabánya, Oroszlány-Környe-Tatabánya) a szomszédos településekkel együtt lezárják, a kerékpárutakon tartózkodni és közlekedni tilos
 • Zárva lesz a Konzum piac
 • Az Erőműi tó, Síkvölgyi tó, bánhidai és felsőgallai horgásztavak környékén, valamint a tatabányai köztereken csak a lakcímkártya alapján egy tatabányai háztartásban élők tartózkodhatnak egy csoportban
 • Ezen kívül a hétvégén este 20 óra és reggel 6 óra között közterületen a három főt meghaladó csoportosulás tilos.

  A tatabányai piacon a 65 év felettiek csak reggel 6.30 és 9.00 óra között vásárolhatnak, illetve szigorúan tilos minden lezárt területen tartózkodni (parkok, játszóterek, közterek).

  A polgármester felhívja a figyelmet, hogy a rendeletet megszegőkre helyszíni bírság szabható ki, a figyelmeztetéstől 50 ezer forintig terjedően. A szabályok betartatása érdekében a város szorosan együttműködik a rendőrséggel, a honvédséggel és a közterület-felügyelet munkatársaival.

  Várgesztes

  Rising Károlyné polgármester Facebook-bejegyzésben tette közzé a szigorítás részleteit. A életbe lépő rendelet szerint Várgesztes belterületi önkormányzati közútjait április 18. nulla órától április 19-e éjfélig kizárólag olyan jármű veheti igénybe, melynek tulajdonosa, üzembentartója vagy jogszerű használója várgesztesi lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezik vagy életvitelszerűen Várgesztesen él.

  A korlátozás nem vonatkozik a közfeladatot és közszolgáltatást ellátó szervek üzemeltetésében lévő gépjárművekre, az áruszállító járművekre, az önkormányzattal alkalmazásban állók által használt járművekre, valamint a polgármester által kiadott egyedi engedéllyel rendelkezőkre. Egyedi engedély kizárólag közérdekből adható ki. Az önkormányzati rendelet április 20-án hatályát veszti.

  A polgármester kiemeli azt is, hogy a falu előtt ellenőrizni fogják a Várgesztesre érkezőket, – és ha szükséges – rendőrök segítségét is igénylik.

  Esztergom

  Hernádi Ádám polgármester a legnagyobb közösségi oldalon ismertette a hétvégi lezárások részleteit. A húsvéti lezáráshoz hasonlóan április 18-a reggel 6 óra és április 19-e 20 óra közötti időszakban behajtási korlátozás lesz a következő közterületeken:

 • 11. sz. főútról a Csenkei út irányába,
 • 11. sz. főútról a Fárikúti út irányába,
 • Külső Bánomi útra az Aranyhalas utca kereszteződésétől,
 • Vaskapui útra a Szent Jánoskút dűlő kereszteződésétől
 • Szent István térről nyíló parkolók és a főszékesegyház felé vezető rámpa területére,
 • Pázmány Péter utca teljes szakaszára,
 • Liszt Ferenc utca teljes szakaszára,
 • Nagy Duna sétányról a Gőzhajó utca irányába,
 • Nagy Duna sétányról a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium sportpályájának irányába nyíló szakaszára,
 • Táncsics M. utcáról a Helischer J. út irányába,
 • Szigetcsúcsnál lévő parkolók területére,
 • Pilisszentlélek településrész összes út és utcájára
 • A behajtással korlátozott időszakban kizárólag a lakcímmel és ott tulajdonnal rendelkező személyek közlekedhetnek az érintett útszakaszokon.

  Esztergomban, a húsvéti lezárások idején ilyen volt a belváros.

  Dömös

  A település vezetője ismét arról döntött, hogy lezárja a dömösi parkolókat, beleértve a Duna-parti területeket is. A településen csak a községben állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkezők parkolhatnak, illetve az egészségügyi ellátásban dolgozók, a közmű szolgáltatók dolgozói, a felekezetek szolgálatait végzők, a településen keteskedelmi szolgáltatást végzők, a dömösi ingatlanok tulajdonosai, valamint a közfeladatot, hatósági feladatot ellátó szervezetek.

  Oroszlány

  Lazók Zoltán polgármester Facebook-bejegyzésében tudatta a település lakóival a hétvégi szigorításokat. A városvezető elrendelte, hogy április 18-án nulla órától visszavonásig a következő döntéseket hozta Oroszlányban:

  A piac 7 és 12 óra között lehet csak nyitva. Ezen időn belül 9 és 10:30 között a piac területére kizárólag a 65 éven felüli polgárok léphetnek be. Ebben az időintervallumban 65 év alattiak a területen nem tartózkodhatnak. A piac területére kizárólag védőmaszkban (orrot, arcot takaró sálban, kendőben) lehet belépni, amit az ott tartózkodás teljes ideje alatt kötelező hordani. A piacra történő bejutás és ott tartózkodás során a 2 méteres távolságot meg kell tartani.

  Április 18-án nulla órától április 19-én 24:00 óráig (szombat-vasárnap) tilos tartózkodni a következő helyszíneken:

 • Majki tó partszakasza és a majki műemlékegyüttes közvetlen környéke
 • Erőműi tó partszakasza és az ott található horgászstégek
 • Égeresi horgásztavak partszakasza
 • Oroszlány, Malom tó partszakasza
 • A tilalom nem alkalmazandó az Oroszlányi Horgász Egyesület igazolt tagjaira, akik tagságukat az engedélyük felmutatásával kötelesek igazolni.

  Tilos a gyalogos, kerékpáros és gépjármű forgalom

 • a Majki utca külterületi szakaszán, az Oroszlány, Majki utca végétől a 8119-es országos összekötő útig,
 • Oroszlányban a Dózsa György utca Erőműi tóhoz (Bokodi tóhoz) vezető, külterületi szakaszán (Határ utca és Erőműi tó rész közötti szakasz),
 • a Pusztavámi utca külterületi szakaszán (volt Bányamentő Állomás és Pusztavám közötti szakasz),
 • az Oroszlány-Tatabánya kerékpárút oroszlányi szakasza.
 • A tilalom nem alkalmazandó arra a személyre, aki a megjelölt területen életvitelszerűen lakik, vagy aki a terület tulajdonosa, bérlője hétvégi háznak, kiskertnek, továbbá az tilalom nem alkalmazandó arra a személyre, aki horgászegyesületek igazolt tagja, akinek a nevére az állami horgászjegy szól. A horgászengedély egy személy tartózkodására biztosít jogosultságot.

  Lazók Zoltán posztjában emlékeztetett az április 10-e óta érvényben lévő egyéb rendelkezésekre is. Eszerint kötelező a maszk viselése az oroszlányi boltokban, szolgáltatóknál, az önkormányzat által fenntartott intézményekben, és az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal épületében a zárt térben történő tartózkodás idejére.kötelező.

  Emellett a polgármester ajánlja a közforgalmú épületekbe történő belépések és tartózkodások során is a maszk, vagy azt helyettesítő textil viselését.

  A városvezető felszólította az előbbiekben felsorolt helyiségek és épületek tulajdonosait, illetve az azokkal rendelkezni jogosultakat, hogy az alkalmazásukban álló személyeket egészségük védelmének érdekében, a munkahelyükön tartózkodásuk idejére lássák el védőmaszkokkal.

  Oroszlányban a meghatározott üzletekbe és intézményekbe történő bejutás és ott tartózkodás során, valamint a közterületeken egymástól a 2 méteres távolságot meg kell tartani.

  A rendeletben foglaltak megszegése miatt a hatósági eljárás lefolytatására és közigazgatási szankció kiszabására a jegyző jogosult. A hatósági eljárás során figyelmeztetés alkalmazható, illetve 5 ezer forinttól 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírság vagy 200 ezer forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki. A helyszíni bírság kiszabására az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal közterület felügyelői jogosultak. A korlátozások betartását a rendőrség és a közterület-felügyelet szigorú járőrözéssel fogja ellenőrizni.

  Kisbér

  Sinkovicz Zoltán polgármester kötelezővé tette a maszk használatát az kisbéri üzletekben a hétvégén, szombat nulla órától vasárnap éjfélig. A polgármester az elmúlt húsvéti hosszú hétvégén már megtiltotta az alkoholfogyasztást a közterületen, amely rendelkezés továbbra is érvényben van.

  A városi rendőrkapitányság a következő napokban fokozott ellenőrzést tartanak a közterületeken, emelte ki Sinkovicz Zoltán közleményében.

  Héreg

  A település Facebook-oldalán közzétett tájékoztatása szerint 04.18-án nulla órától 04.19-én éjfélig Héreg bel- és külterületén a közterületeket és a parkolókat kizárólag héregi lakosok vagy a településen munkát végzők vehetik igénybe.

  Kecskéd

  Grúber Zoltán polgármester kijárás szigorításáról hozott rendeletét a település közösségi oldalán tették közzé. A rendelet értelmében április 18-án nulla órától 19-én éjfélig a kecskédi lakosok kivételével tilos a Kecskédi tó partszakaszán és a körülötte levő sétányon, valamint a Kápolna épületénél és az ahhoz tartozó szabad területeken tartózkodni.

  Ezen túl tilos a gyalogos, a kerékpáros és járműforgalom a kerékpárúton a Kecskédi Sportkör épületétől Környe irányából Kecskéd közigazgatási területéig, valamint a vasúti átjárótól Oroszlány irányába kecskéd közigazgatási határáig.

  A polgármester emlékeztetett arr, hogy Kecskéden kötelező az üzletekben és az önkormányzati fenntartású intézményekben a maszk viselése.

  Neszmély

  Janovics István polgármester a legnagyobb közösségi oldalon tájékoztatta a neszmélyieket, hogy ezen a hétvégén nem zárnak le közterületet a településen. Mint korábban írtuk, Neszmélyen a húsvéti hosszú hétvégén jelentős lezárások voltak, ezúttal ettől eltekintett a település vezetője.

  A húsvéti hosszú hétvégén ilyen lezárásokkal találkozhattunk a Duna mentén.

  A polgármester azt azonban közleményében hozzátette, hogy figyelembe véve a péntek délutáni és szombat délelőtti tapasztalatokat döntés fog születni arról, hogy jelen döntését felülvizsgálva fenntartja az állapotot, vagy szükség van szabályozó, korlátozó intézkedések (elsősorban lezárások) bevezetésére.

  Csolnok

  Kolonics Péterné polgármester rendelete értelmében április 18-e szombat nulla órától 19-e vasárnap éjfélig csak a csolnoki lakcímmel rendelkezők tartózkodhatnak a település közigazgatási területén, beleértve a Gete-hegyre vezető utat is. A településvezető rendeletében a hatósági karanténban élők családtagjait és velük egy háztartásban élőket is arra kötelezi, hogy a közterületeket ne használják. A szabályok betartását rendőrséggel és a polgárőrséggel karöltve ellenőrzi majd az önkormányzat.

  Környe

  A település honlapján tájékoztatja a környeieket Beke László polgármester a településen elrendelt szigorításokról. A polgármesteri rendelet értelmében április 18. szombat nulla órától 19-e vasárnap éjfélig az önkormányzat lezárja a Környén áthaladó kerékpárutakat az átmenő forgalom elől, valamint lezárja a köztereit, a település belső parkolóit, kivéve a Katolikus Temetőét.

  Április 18-án nulla órától visszavonásig pedig a következő tartalmú polgármesteri határozat érvényes Környén:

 • kötelező védőmaszkot (orrot, arcot takaró sálat, kendőt) viselni a faluban a zárt terekben, azaz a lakosság szolgáltatását biztosító üzletekben és intézményekben , így az élelmiszerboltokban, gyógyszertárban, benzinkúton, üzletekben, takarékszövetkezet helyiségében, polgármesteri hivatalban
 • Az önkormányzat tulajdonában és a Környei Horgász Egyesület kezelésében lévő Környei tavon a sporthorgászat egyéni szabadidős tevékenységként lehetséges úgy, hogy egy horgászálláson kizárólag egy fő horgászhat, a kíséretében családtag SEM tartózkodhat, két horgászállás között minden irányban 15 méteres távolságot kell tartani.
 • Amennyiben a horgászatot folyamatosan ellenőrző szervek a rendelkezés megszegését tapasztalják, úgy a horgászat azonnali teljes körű betiltására kerül sor, ezért a polgármester a közösség érdekében valamennyi sporthorgásztól kéri a felelősségteljes és szabálykövető magatartás tanúsítását.
 • A tóparton tilos a sátrak, sátor jellegű eszközök (napernyő, szélfogó, esőbeálló) felállítása
 • A tóparti sétányon, a település valamennyi gyalogos útján és járdáján egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos, kerékpáros közlekedés egyedül, vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható úgy, hogy másoktól legalább 10 méter távolságot kell tartani.
 • Koronavírus - térségi hírek

  A dosszié további cikkei
  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában