koronavírus

2020.04.05. 15:30

Tatabányai tesztlabor – ha kell, ebbe az irányba mozdulnak el

Az operatív törzs egészségügyi bizottsága felkészült arra, hogy ha szükséges, akkor további laboratóriumokat nyitnak a már meglévő nyolc mellé, amelyekben tovább folytatódhatnak a koronavírus-tesztek.

Kemma.hu

A jelenlegi helyzetben elég az a nyolc laboratórium, amelyben a koronavírus járvány tesztelése zajlik, de az operatív törzs egészségügyi bizottsága felkészült arra, hogy szükséges esetben egy ütemterv szerint újabbakat nyissanak. Többek között ezt válaszolta dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos a 24 Óra és a Kemma.hu kérdésére, amely a megyénkben adományokból megvalósuló tesztelési lehetőség kapcsán fogalmazódott meg.

Azt kérdeztük, hogy tervezik-e még vizsgálóközpontok felállítását ezzel is gyorsítva az tesztelés folyamatát, illetve tudnak-e elég szakembert biztosítani ehhez? Az országos tisztifőorvos kifejtette: azok a laboratóriumok, amelyek a vírus genetikai állományának kimutatását garat- és orrmintavételből tudják biztosítani, egyelőre elbírják a napi tesztelési mennyiséget. Hozzátette: ha szükséges ennek a kapacitásnak a bővítése vagy kiegészítése más mintavételi módszerekkel, akkor ebbe az irányba fognak elmozdulni. Úgy összegzett, hogy a járványhelyzet folyamatosan változik, s ehhez alkalmazkodva hozzák meg az egészségügyi intézkedéseiket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában