Nem tatai a 13. Komárom-Esztergom megyei koronavírusos

Tata polgármesterének tájékoztatása szerint újabb támogatásokkal segítik a város munkáját a vírus elleni védekezésben, és az idősek ellátása is zavartalanul zajlik.

Kemma.hu

Michl József napi tájékoztató videóját a város hivatalos közösségi oldalán osztotta meg, melyben a városvezető a legfrissebb, aktuális járványügyi helyzetről tájékoztatja a tataiakat. A polgármester beszédének kezdetén arra a kezdeményezésre hívja fel a figyelmet, amelynek köszönhetően egy koronavírus-tesztelésre alkalmas laboratóriumot állítanak fel, a tatai és tatabányai mintavételekhez.

A városvezető örömmel számolt be újabb adományokról is. A Sofa Faipari Kft. 500 ezer forintot ajánlott fel a koronavírus elleni védekezésre, a Gastro-Mas 2011 Kft. 200 ezer forintot és saját gépkocsit ajánlott fel saját üzemanyagköltségen ételkihordásra.

A melegétel-kihordás továbbra is zajlik, melynek száma tovább nőtt a városvezető tájékoztatása szerint. A diákokhoz, óvodásokhoz, bölcsődésekhez 221 adag ebédet, míg az idős rászorulóknak 202 adag ebédet szállítottak ki. A kistérség 66 idős rászorulójának ellátását végezték el a csütörtöki napon.

A polgármester az óvodai beiratkozás változásaira is kitért, amelynél a kialakult járványügyi helyzetben az egyedi eljárási szabályzat értelmében a kötelező felvételt biztosító óvodák április 21-ig külön kérelem benyújtása nélkül felveszik a saját körzetébe tartozó valamennyi olyan gyermeket, akik augusztus 31-ig betöltik legalább a harmadik életévüket.

A városvezető arról is tájékoztatta a tataiakat, hogy a rendelkezésére álló információk szerint a megyénkben hivatalosan regisztrált 13 koronavírusos beteg között továbbra is csak egyetlen tatai van, amely azt jelenti, hogy a város lakosai vigyáznak magukra és komolyan veszik a kijárási korlátozást.

Szintén a város közösségi oldala videóban osztotta meg, hogy 10 éve vette kezdetét a Tatai Bartók Béla Óvoda építése. A Makovecz Imre stúdiója által tervezett, 21. századi igényeknek megfelelő Bartók Béla Óvoda kivitelezői szerződésének aláírására a Városháza dísztermében került sor 2010. február 15-én, majd március 24-én ünnepélyes keretek között tették le az intézmény alapkövét.

Az óvoda ma már öt csoportot lát el és sajátos nevelési igényű gyermekeket is fogad. Az óvoda dolgozói és gyermekei azt tervezik, hogy idén ősszel ünnepi műsorral köszöntik majd a 10 éves jubileumot. Napjainkban természetesen a Tatai Bartók Béla Óvodában sem tapasztalható az egyébként megszokott nyüzsgés, de az óvónők a többi városi óvodánkhoz hasonlóan egyéni fejlesztési tervek alapján az online-ovi keretein belül segítik az otthon lévő kisgyermekek fejlődését.

A videóban az óvoda vezetője, Szijjné Mokánszki Natália hangsúlyozza, hogy az óvoda központi elhelyezkedése miatt náluk látják el a tatai gyerekek ügyeletét. Továbbra is várják azoknak a szülőknek a jelentkezését, akik a kialakult nehéz helyzetben semmilyen módon nem tudják megoldani gyermekeik felügyeletét.

Koronavírus - térségi hírek

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában