projekt

2020.04.05. 09:56

Közösségi kertet alakíthatnak ki Gyermelyen

Gyermelyen mintegy egy hektáron álló területen közösségi erdőkertet alakítanak ki, amelyre gyümölcsfákat telepítenének, amiket aztán örökbe lehet fogadni.

K. D.

Újabb civil szervezetek részesülnek a MOL Alapítvány Helyi Érték Programjának 30 millió forintos támogatásából.

Megyénkből méltatták a gyermelyi Erdőben Egyesület projektjét, tagjaik a közösségi kertek mintájára közösségi erdőkertet alakítanak ki a rendelkezésére álló 1 hektáron olyan gyümölcsös telepítésével, ahol minden fát valaki örökbe fogad, és maga gondoskodik annak ápolásáról. Az erdőkert hosszú távon lehetőséget biztosíthat a családoknak a tartalmas időtöltésére, a kialakult közösségek erősödésére és a növényápolási ismereteik gyarapítására.

A gyermelyi egyesület mellett Innovációs díjat kapott a tatai Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség is. A csoport tájfajta gyümölcsfákat telepít Tatára és környékére. A nyertes szervezetekről a közvélemény döntött online szavazás útján márciusban. Az egyesületek ifjúsági, kulturális, környezetvédelmi és társadalmi témakörben valósítják meg projektjeiket. A projektek a tervek szerint december végéig valósulnak meg, mintegy negyvenezer résztvevővel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában