Koronavírus – minden keddi infó egy helyen

Komárom-Esztergom megyében a koronavírus elleni védekezés jegyében számos intézkedést hoznak. Minden fontos infó egy helyen.

Kemma.hu

Frissülő cikkünkben folyamatosan számolunk be arról, hogy az új koronavírus elleni védekezés kapcsán a veszélyhelyzet milyen hatással van Komárom-Esztergom megyére. Minden keddi infó, bejelentés egy helyen! Ossza meg velünk, milyen az otthoni, digitális tanulás a gyermekével, vagy hogy az óvodással hogyan töltik a napjukat! Írja meg tapasztalatait a [email protected] mailcímre!

Az összes megyei infót, hírt megtalálja >>>>>Térségi Dossziénkban<<<<<

Koronavírus - térségi hírek

A dosszié további cikkei


19:50 Mindent rendben találtak a tatai idősotthonban

Michl József polgármester napi tájékoztatásában több jó hírt is megosztott a várost érintő legfrissebb járványügyi fejleményekkel kapcsolatban, többek között azt is, hogy mindent rendben találtak a tatai idősotthonban. További részletek cikkünkben.

16:20 Termelői piacként újra nyitja kapuit a kisbéri piac

A hírt Sinkovicz Zoltán polgármester közösségi oldalán osztotta meg, mely szerint április 23-tól termelői piacként újra nyitja kapuit a kisbéri piac. A legfontosabb előírásokat is megosztották, amelyek betartása kötelező.

 • A piac nyitvatartási rendje: csütörtökönként 5 és 14 óra között
 • A piac területén csak élelmiszert, virágot, zöldséget, gyümölcsöt és ezek palántáit, szaporító termékeit lehet árusítani
 • Élő állat és állateledel forgalmazása is megengedett
 • A frissen sütött élelmiszer fogyasztása a piac területén TILOS! Az csak elvitelre forgalmazható!
 • 5 és 10:30 óra, valamint 12 és 14 óra között csak és kizárólag a 65 év alattiak, míg 10:30 és 12 óra között csak és kizárólag a 65 év felettiek tartózkodhatnak a piac területén!
 • 2-3 méter távolságot egymástól az eladóknak és a vásárlóknak is be kell tartani!
 • A vásárlás idején védőeszközök használata mindenki számára kötelező!
 • Az árusok a piacon történő tartózkodási idejük alatt kötelesek többek között szájmaszkot és gumikesztyűt hordani, valamint az árusítóhelyük folyamatos fertőtlenítéséről gondoskodni
 • A piac területének tisztán tartásáról és fertőtlenítéséről a piac üzemeltetője folyamatosan gondoskodik
 •  

  14:50 100 darab FFP2 minősítésű, és 200 darab normál sebészi maszkot kapott a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthona

  A város hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, mely szerint a Forrás Rádiót és a Tatabányai Közösségi Televíziót üzemeltető Turul Média Kft. nevében Havellant István tulajdonos 100 darab FFP2 minősítésű, és 200 darab normál sebészi maszkot adományozott a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthonának. Az adomány átadásán április 21-én Michl József polgármester és Turza Károly intézményvezető vett részt a tatai idősek otthona épülete előtt.

  14:00 Kisbéren maszkokat készítenek a közelgő középiskolai vizsgákra

  A város polgármesteri hivatala közösségi oldalán számolt be arról, hogy a Bánki Donát Szakiskola szakoktatói, a Gyöngyszem Óvoda dolgozói és önkéntesek maszkokat készítenek a közelgő középiskolai vizsgákra.

  09:45 – Kisbéren már több mint 1,9 millió forint adtak a lakosok a járvány elleni védekezésre

  A település Facebook-oldalán részletesen beszámolnak az április 20-ig beérkezett támogatói összegekről, és megköszönték a támogatást az adományozóknak.

  09:15 – Továbbra is zárva az esztergomi Strázsa-hegy parkolója

  A Duna Ipoly Nemzeti Park lezárta a turisták elől a Strázsa-hegy melletti parkolót. A nemzeti park igazgatósága még a húsvéti hosszú hétvégi önkormányzati szigorításokkal párhuzamosan zárta le a bemutatóhelyeit, így az esztergom-kertvárosi Kökörcsin ház erdei iskolát.

  Kisebb forgalomra számítanak (Fotó: beküldött)

  08:15 – Virtuálisan barangolhatunk a megye értékei között

  A megyei értéktár honlapján az összes látnivalót egy helyen találjuk. Részletek cikkünkben.

  07:30 – Öt új megbetegedés Komárom-Esztergomban

  Egy nap alatt ismét emelkedett a betegek száma. Részletek cikkünkben.

   

  Koronavírus - térségi hírek

  A dosszié további cikkei
  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában