Gázolaj

2020.04.20. 16:41

Egy meghibásodott tartály miatt olajjal szennyeződött a Concó-patak

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatósághoz bejelentés érkezett, miszerint a Feketevíz-éren olajszennyezés volt látható, ami jelentős beavatkozást igényelt.

Körtvélyfáy Dina

A Concóba körülbelül 30 liter gázolaj jutott be

Fotó: Beküldött

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóságnak egy horgász jelentette, hogy Kisbér–Ászár felett a Concón (Feketevíz-éren) olajszennyezést észlelt. A tatai szakaszmérnökség bejárta a helyszínt és megállapította, hogy a szennyezés jelentős és beavatkozást igényel.

A szakaszmérnökség az illetékes vízügyi hatósággal közösen megállapította, hogy a szennyezés egy, a patakhoz közeli telephelyről került a vízbe. A telephelyen egy IBC tartály szelepe hibásodott meg és a tartályban tárolt mintegy 300 liter gázolaj folyt el az üzem területén lévő árokba, majd onnan jutott be a Concóba. Az érintett cég az üzemi csatornát elrekesztette.

A beavatkozásának köszönhetően a Concóba csak körülbelül 30 liter gázolaj jutott be. Az igazgatóság a szennyezést olajfelitató anyag szórásával visszagyűjtötte a patakból. A kárelhárítás jelenleg is folyik a károkozó által a telephelyen belül, az üzemi csatornán. Az üzemi kárelhárítást az igazgatóság nyomon követi és a károkozó céget speciális adszorbens anyagok rendelkezésre bocsátásával segíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában