A Bridgestone is segíti a frontvonalban dolgozókat Tatabányán

A Bridgestone tatabányai gyára újabb adománya révén a tatabányai kórház és a városrendészet 12 járművére kerülhetett új nyári abroncs.

Kemma.hu

A Bridgestone Tatabányai gyára hivatalos közleményben számolt be arról, hogy a koronavírus-járvány frontvonalában dolgozó Szent Borbála Kórház és Város Rendészet 12 gépjárművére adományozott új nyári abroncsokat. Az abroncsokat április 7-én, Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya Polgármestere jelenlétében adta át Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója a két szervezet munkatársainak. Az átadásnál kiemelt figyelmet fordítottak a higiénés szabályok és a javasolt távolság betartására.

A tatabányai Szent Borbála Kórház 9 autóból álló flottája a koronavírus járvány kitörése óta 40 százalékkal nagyobb igénybevétellel működik. Míg a járvány előtt átlagosan napi 500 kilométert futottak a járművek az ügyeleti igénybevételt is számolva, most a védőfelszerelés beszerzési, szállítási, valamint a koronavírus gyanújával kezelt betegek mintavételeinek a budapesti járványügyi laboratóriumokba történő kézbesítése miatt a kocsik mintegy 700 kilométert tesznek meg naponta. Az autóflotta hibátlan üzemeltetése szempontjából ezért most különösen fontos szempont a gumiabroncsok minősége és megfelelő állapota, ami a gépkocsik száma miatt jelentős anyagi terhet jelentene a kórház számára.

Tatabányán jelentősen megnőtt azon 70 éven felüliek száma is, akiknek a járvány alatti ellátását a tatabányai önkormányzat a városrendészet autóival segíti. A rendészet munkatársai önkéntesekkel kiegészülve, immár 18 autóval és 50 munkatárssal, csak hétfőn 776 adag ételt szállítottak ki idős embereknek, a húsvéti hétvégére pedig ezernél is több igénylőre számít a város. A gépjárművek abroncsainak állapota tehát e szervezet esetében is kiemelten fontos az ellátás zavartalansága érdekében.

– A Városrendészeti Iroda munkája még inkább felértékelődött a rendkívüli helyzetben. Az első naptól kezdve rájuk támaszkodott a városvezetés az idősek ellátásában – mondta Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere. Tatabánya önkormányzata naponta százas nagyságrenddel több ételt szállít ki a hetven éven felülieknek. Az igénylők száma növekszik, így ma már 18 autó vesz részt a kiszállításban, melyben önkéntesek, óvónők, kulturális területen dolgozók segítenek. Jelentős támogatás a Bridgestone felajánlása ebben a helyzetben, amikor a mobilitás még nagyobb szerepet kap az ellátás területén.

– Ez a járvány mindenkit, minden embert és vállalatot érint, de közösen, egymást segítve és a megelőzésére hozott intézkedéseket betartva le fogjuk küzdeni – mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója. A járvány kezelésére tett erőfeszítésekből mi is ki kívánjuk venni a részünket, ezért most azokat segítjük, akiknek a legnagyobb szüksége van új abroncsokra azért, hogy a járványhelyzetben kiemelten fontos feladataikat ellássák, és az itt élőket segíthessék. Bízunk benne, hogy támogatásunkkal, az új abroncsaik révén mi is hozzájárulhatunk ezekhez az erőfeszítésekhez – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Az abroncsgyár jóvoltából a két intézmény összesen 12 járművére – személygépkocsikra, furgonokra, kisteherautókra és kisbuszokra – kerülnek új gumiabroncsok.

Koronavírus - térségi hírek

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában