72-re nőtt a fertőzöttek száma Komárom-Esztergomban

Újabb két fertőzöttet regisztráltak Komárom-Esztergom megyében az elmúlt 24 órában.

Kemma.hu

72-re nőtt Komárom-Esztergom megyében a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma április 27-re. Százezer lakosra vetítve ez 24,06 esetet jelent, amellyel a közép-dunántúli régióban Fejér megye mögött (60,09), de Veszprém (15,82) előtt vagyunk. Jócskán megelőzzük viszont Győr-Moson-Sopront (16,06) és megközelítettük Pest megyét (27,36), hiába van összesen kevesebb fertőzött szűkebb hazánkban.

https://public.flourish.studio/visualisation/2101655/

A kormányzati tájékoztató oldal reggeli adatai szerint április 26-ra 2500-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt újabb 10 krónikus beteg. Ezzel 272-re emelkedett az elhunytak száma, 485-en pedig gyógyultan távoztak a kórházból. 927 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 56-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

Ahogy írtuk, Komárom-Esztergomban 72-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, míg Győr-Moson-Sopronban 75-re, Fejérben 251-re, Veszprém megyében 54-re, Pest megyében pedig 350-re. Sajnos emberéletet is követelt a vírus szűkebb hazánkban, a tatabányai kórház gyászolja egy munkatársát, aki még korábban került a fehérvári kórházba.

Koronavírus - térségi hírek

A dosszié további cikkei

A szakemberek kiemelik: a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött. Itt a százezer lakosra jutó esetszám 72,7, az összes fertőzött pedig április 26-án 1274 volt.

Fotó: koronavirus.gov.hu

 

Koronavírus - térségi hírek

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában