Koronavírus: minden infó egy helyen

A koronavírus terjedése elleni védekezés jegyében számos intézkedést hoztak Komárom-Esztergom megyében március 14-én.

Kemma.hu

Fotós: Komka Péter

Frissülő cikkünkben beszámolunk be arról, hogy az új koronavírus elleni védekezés kapcsán a magyar kormány által elrendelt veszélyhelyzet, illetve a szlovák kormány által elrendelt határellenőrzés milyen hatással van Komárom-Esztergom megyére.

21:10 Ingyenes parkolás a vírus ellen, ügyelet az ovikban, bölcsikben Esztergomban

Hernádi Ádám (Fidesz-KDNP), Esztergom polgármestere videóban jelentette be: hétfőtől csak ügyeleti rend lesz az óvodákban, bölcsődékben, így csak az vigye oda a gyermekét, aki máshogy nem tudja megoldani ezt. Viszont csak a kapuig kísérjék a gyerekeket, ott majd az óvodapedagógusok átveszik őket.

Esztergomban sem lesz személyes ügyfélfogadás, a város honlapján található található elérhetőségeken lehet elérni az önkormányzati cégeket is. A strandfürdő, a Pézsa sportcsarnok és a helyi művelődési ház is bezár, de ingyenes lesz a parkolás mindenhol. Így az automatákat senki sem érinti meg, és mivel ezeket nem lehet biztonsággal fertőtleníti álláspontja szerint, így kevesebb lesz az esély a fertőzésre, hiszen senki nem használja majd a masinákat.

21:05 Hét közepéig biztos nem lesz edzés Tatabányán

Kontra Zsolt, a tatabányai férfi kézilabdacsapat technikai vezetője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a pénteki, váci meccs után már tudható volt, hogy a szakszövetség a bajnokság felfüggesztése, a létesítmények bezárására tesz javaslatot a kluboknak.

– Amikor levonultunk a pályáról, mindent elkezdtek lefertőtleníteni a csarnokban, illetve a bejáratokra lakat került. Az biztos, hogy a hét közepéig semmilyen formában nem tartanak edzést a srácok a Grundfos Tatabányánál sem, de az valószínűsíthető, hogy a csapattagoknak egy idő után fakultatív, egyéni edzéseket ír majd elő a szakvezetés – tette hozzá.

20:34 Tokodon egy ember van házi karanténban

Bánhidi László, Tokod polgármester a város hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg, megelőzendő a pánikot és a rémhíreket, hogy péntek hajnalban érkezett haza egy fiatalember Olaszországból, és most ő, a rendőrség járványügyi megfigyelés alattaz otthonában van. Az egyenruhások naponta többször ellenőrzik, hogy betartja-e az előírt utasításokat. Az önkormányzat minden segítséget megad a családnak, hogy az elrendelt megfigyelés időszaka alatt a napi létszükségletüket biztosítsa, ezzel csökkentve az esélyét, hogy másokkal polgárokkal érintkezzenek. A településvezető hangsúlyozta, hogy ez egy óvintézkedés.

Gál Kristóf, az ORFK sajtószóvivője egyébként épp március 14-én délelőtt mondta el az M1-en: 32 681 magyar embert ellenőriztek a határokon, és 427 külföldi állampolgártól tagadták meg a belépést. Ahogy a koronavirus.gov.hu oldalon is olvasható, a rendőrök az osztrák és szlovén határon át érkezőket kikérdezik, a fertőzött területről érkező külföldieket nem engedik be Magyarországra, a fertőzött területről érkező magyarokat pedig egészségügyi vizsgálat után, az eredménytől függően kórházba viszik vagy hatósági házi karanténba rendelik.

A házi karanténban lévők nem hagyhatják el tartózkodási helyüket, nem fogadhatnak vendégeket, táblát kell kirakniuk az ajtóra, senkivel sem érintkezhetnek, ellátásukat pedig – ha nincs családi, baráti segítség – az önkormányzatnak kell megoldania.

Ahogy a tájékoztató kormányzati oldal emlékeztetett rá, a koronavírus cseppfertőzéssel és nagyon gyorsan terjed, ezért a tömeges járvány megelőzéséhez az a legfontosabb, hogy ne fertőzzük meg egymást. Ezért azokat a magyar állampolgárokat, akik potenciálisan fertőzöttek, hatósági házi karanténra kötelezhetik. Ez egy rendkívüli járványügyi intézkedés. A hatóság ilyenkor elrendeli, hogy a potenciálisan fertőzött, de tünetmentes személy 2 hétig az otthonában köteles tartózkodni. Ha megszegi a karantén szabályait, akkor bűncselekményt követ el.

20:04 Komárom is bezárja az ovikat, bölcsiket

Dr. Molnár Attila polgármester bejelentette, hogy március 16-ától, hétfőtől a város valamennyi óvodája és bölcsődéje bezár. Az intézményvezetők még a hétvége folyamán megkeresik a szülőket, és kivételesen, indokolt esetben tudunk biztosítani kiscsoportos megőrzést.

Mint fogalmazott, a megelőzés, a felkészülés a legfontosabb, ezért olyan döntéseket kell meghozni, amilyenekre még nem volt példa. Hangsúlyozta az egyéni felelősségvállalás fontosságát is. Az ovik kapcsán elmondta: a Szent Imre Óvodát a katolis egyház tartja fenn, tőlük azt kérik, hogy zárják be az intézményt. A város az összes saját fenntartású óvodáját, bölcsődéjét bezárja hétfőtől. Az iskolákban a közétkeztésről az intézményekkel kell egyeztetni.

Kitért a határhelyzetre is, és nem szolgált jó hírekkel. Szigorították ugyanis a szlovák oldalon a határzárat. Eddig lehetett ingázni, de most már csak az egészségügyi dolgozók, a rendőrök és a tűzoltók járhatnak szabadon Magyarország és Szlovákia között. Ez a polgármester szerint nagy kihívás lesz mind a családoknak, mind a gazdasági szereplőknek. A két Komárom vezetősége együtt dolgozik, hogy valahogy enyhítsék ezt a helyzetet.

A polgármester kérte az idősebb korosztályt, hogy ne mozduljanak ki inkább otthonról, és önkénteseket toboroznak, akik azokról a szépkorúakról tudnak a napi ellátásban segíteni, akik egyedül élnek. Aki egyedül élő időst ismer, a 0680/102-653-as számon lehet jelezhet az önkormányzatnak, aki pedig segíteni szeretne nekik a vásárlásban, gyógyszerkiváltásban például, az írjon a [email protected]

Denisa Bárdyovát, az Országos Rendőr-főkapitányság (PPZ) szóvivője az Új Szónak a nap folyamán egyébként arról beszélt, hogy a határátlépésnél két szempontot kell figyelembe venni. Az első az, hogy az adott személy rendelkezik-e bejegyzett lakhellyel Szlovákia területén (akár állandó, akár átmeneti). Amennyiben nincs bejegyzett lakhelye náluk, a rendőrök nem fogják beengedni. Így például egy Magyarországon élő személy, aki Szlovákiába jár dolgozni, de nincs itteni bejegyzett lakhelye, nem jöhet át a határon.

A kissé kaotikus, és folyamatosan változó szlovák kommunikáció szerint most valahol ott tart a határzár, hogy az ingázókra mégis vonatkozik a 14 napos kötelező karantén, ha visszatérnek Szlovákiába.

19:55 Összehangolt intézkedések a Duna mentén: itt nyitva maradnak az ovik

Lábatlan polgármestere, Teller Péter közleményét a helyi Facebook-csoportban közölték. Eszerint Lábatlan, Nyergesújfalu, Süttő, Tát, Dunaalmás, Tokod és Mogyorósbánya polgármesterei egyeztetést követően a következő döntéseket hozták:

 • minden óvodáskorú gyerek szülőjének javasolt a gyermek otthon tartása, azonban az intézmények továbbra is üzemelnek
 • ha a gyermeket több napos otthon tartózkodás után a szülő ismét óvodába kívánja vinni, akkor minden esetben előzetesen konzultáljon a gyermekorvossal és szándékát jelezze az intézményvezetőnek is
 • az iskolai intézményi étkeztetés biztosításával kapcsolatban az intézményvezető folyamatosan felméri az étkeztetésre vonatkozó igényt, melyet holnap délig továbbít a szolgáltatónak. Az igénylők részére a szolgáltató Kölyök Kft. az ételt előre csomagolt formában az iskolában teszi elérhetővé
 • Az központi és helyi intézkedésekkel kapcsolatban a lakosságot folyamatosan tájékoztatni fogják
 • 19:49 Tardoson steril ételdobozok lesznek, de ovi nem

  Csabán Béla polgármester a település Facebook-oldalán jelentette be, hogy csak hétfőn lesz nyitva az ovi, utána nem. Aki már 16-án is meg tudja oldani gyermeke felügyeletét, annak nem kell jönnie. Az iskolai étkeztetésben résztvevő gyerekek részére továbbra is biztosítanak ebédet, de ezt a hétfői nap folyamán jelezni kell a közösségi házban, Csabán Tibornál (34/351-119). Az ételt steril dobozban szolgálják ki. A doboz ára100 forint. A gyerekek maximum ötfős csoportokban mehetnek be az épületbe, 12.30-13.00 között.

  A szocális étkeztetést a szokott módon folytatjuk, mindenkinek kiviszik az ételt, de a belső térbe (házba, szobába stb...) nem lépnek be. Az összes programot lefújják, a közösségi ház, a művelődési ház, a könyvtár és a tornaterem is zárva tart. A vendégházakra foglalást nem vesznek fel, amiket a vészhelyzet hatálya érinti, azokat lemondják. Mindemellett kérik, hogy a hivatalt lehetőség szerint ne keressék fel személyesen, hanem telefonon vagy e-mailben jelezzék a problémát, kérjenek időpontot.

  19:43 A Keri fontos üzenetet küldött minden diáknak

  „Nem a nyári szabadság kezdődik számunkra, számotokra, hanem egy új, digitális osztályteremben fogjuk az iskolai csengetési és órarend szerint tölteni a hétköznapjainkat. Higgyétek el, kemény kihívás lesz mindkét fél számára, de azért is bebizonyítjuk, hogy meg tudjuk oldani! Sőt, a mindennapos tesit is, hisz online tananyagok ahhoz is vannak. Az iskolai szakmai gyakorlatok menetéről külön értesítést fognak kapni hétfőn az érintettek. Mivel a koronavírus átírja mindennapjainkat, kérem, bizonyítsunk közösen! Minden tanulót, felnőttoktatásban részt vevőt értesítünk hétfőn elektronikus úton az iskolai stratégiánkról.

  A most következő időszak nem játék, nem vakáció, hanem az, amit úgy hívnak, felelősség!”

  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2435793093187792&id=153233884777069&__xts__%5B0%5D=68.ARBlbqM3w84Iey9E70wPHnGE5oXjCYDKRYoxh3DytD4KE9jJ3l4Xg3bvn6qsIWzvxhgVypvv7MzVfzxwTU4f6VXV7jM9ed_ETWY7FECoU_xMlcTeGcTMHbeHU7q-dj7pzBUWKbgHNwWwUvl_z3fHMB3G7a9qimngeW9-8hNvpZ-ZBxbrFWqiShkKMSH_XrzpaqVB1siuqtH2XWlgje2YCXBH1kw4L3Ui3MZjByuMZ7h0GNPx6NPB6uNG32B9bVo6NFX18YF4byDzc_HQMhCyH-5w89Yb3WTPHB-fPwmB1O_Ti5I3ksWQXNOvL9p6o4WmvNNHDYQnP2plemO7GmatfQ&__tn__=-R

  19:38 Ácson is zárnak az kisgyermekekkel foglalkozó intézmények

  A város Facbeook-oldalán jelent meg a járványvédelmi utasítás, amely szerint hétfőtől bezárják a Bóbita óvoda Óvoda közi és Kiniszi utcai létesítményeit, és a Pitypang Bölcsődét. Az óvónők, nevelők felveszik a kapcsolatot a gyerekek szüleivel.

  19:37 Tanácskoznak Esztergomban

  Hernádi Ádám (Fidesz-KDNP), Esztergom polgármestere délután jelentette be, hogy estére összehívta az óvodavezetőket, akikkel áttekintik a koronavírus okozta helyzetet.

  17:30 A buszok se járnak a határon

  A járványügyi helyzet miatt az Esztergom-Párkány és a Komárom-Révkomárom autóbuszvonalak járatai bizonytalan ideig nem közlekednek. Továbbá a Budapest és Ipolyság között közlekedő autóbuszok csak a belföldi szakaszon, Budapest és Hont között járnak. A járatok újraindításáról később adunk tájékoztatást írta hírül a Volánbusz.

  17:12 Bezár a Gyémánt Fürdő

  Kérdésünkre a tatabányai városházától megtudtuk, hogy az országos veszélyhelyzet elrendelése miatt, a vendégek biztonsága érdekében a Gyémánt Fürdő minden szolgáltatása március 14., 20 órától meghatározatlan ideig szünetel. A fürdőbe váltott bérletek érvényességét az üzemszünet hosszával meghosszabbítják.

  Zantleitner Tamás, a Tatabányai VSE OB I-es férfi vízipólócsapatának vezetőedzője szerint egyébként legalább két hónapig nem lesznek meccsek. Ez nem pusztán a tatabányai döntés miatt van egyébként, hiszen 14-én a vízilabda szövetség befagyasztotta a bajnokságot.

  16:48 Bizakodnak a TSC-nél

  Salamon Zoltán, a Tatabányai SC-Geotech atlétikai szakosztálya vezetőedzője a sportéletet is érint döntésekről, korlátozásokról a Kemma.hu-nak elmondta:a klub atlétikai létesítményeit lezárták. Szervezetten edzést sem folytathat senki.

  – Csak abban bízhatunk, hogy a nyári világversenyekre normalizálódik az egészségügyi helyzet. De annak meg kell találnunk a módját, hogy a sporteseményekre kijutásra esélyes versenyzőinket miként lehet majd formába hozni, tartani.

  15:22 A Tatabánya Erőmű Kft. felkészült a vírus elleni védekezésre

  A Tatabánya Erőmű Kft. sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amelyből megtudhattuk, hogy szigorú intézkedéseket vezettek be, a termelés pedig zavartalan.

  – Szigorú intézkedéseket vezettünk be a Tatabánya Erőműben az új koronavírus (Covid-19) terjedése miatt. Kiemelt közfeladatot ellátó üzemként a megelőzés és az ellátás-biztonság egyaránt feladatunk. Döntéseinket ennek a felelősségnek a súlyát felmérve hoztuk meg – kezdték a kommünikét, amelyből kiderült: aktualizált pandémiás tervüknek megfelelően az erőmű területére belépők testhőmérsékletét ellenőrzik, kézfertőtlenítőket helyeztek ki, amelyek használatát kötelezővé tették a munkavállalóik számára.

  Ezzel egy időben munkavállalóikat részletesen tájékoztatták a betegség ismert tüneteiről, a fertőzés megelőzéséhez szükséges higiénés szabályokról és az utazási korlátozásokról. Döntést hoztak arról, hogy az értekezletek helyett lehetőség szerint telefonon vagy e-mailben egyeztetnek, és egymás üdvözlésekor kerüljék a kézfogást. Mindezekről szerződéses partnereiket is tájékoztatták.

  Kiemelték: a Tatabányai Erőmű vezetése és minden munkavállalója elkötelezett a világjárvány elleni hatékony, felelős és nyugodt küzdelemben, intézkedéseik pedig garantálják, hogy a fennálló helyzetben is zavartalanul biztosítjuk az energia-ellátást.

  15:16 Tata támogatást ad az orvosoknak

  Tatán számos döntést hoztak a koronavírus elleni védekezés érdekében. Az óvodákról és az iskolai közétkeztetésről is határoztak. További részletek friss cikkünkben.

  14:04 A Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézményeknél is új rend jön

  Március 16-tól a TJ ESZI valamennyi intézményében a személyes ügyfélfogadás szünetel, írják a város Facebook-oldalán.

 • A Család és Gyermekjóléti Központ telefonos elérhetőséget biztosít 8-16 óráig a következő intézményeiben:

 • Tatabánya, Platán tér 10. 06-34-512-898

  Tatabánya, Füzes utca 40/B 06-34-512-751

  Tatabánya, Szent György utca 43. 06-34-309-025

 • A Segítő Szolgálat nappali ellátása szünetel. (Fogyatékkal élők napközije, Pszichiátriai betegek nappali ellátása, Demencia klub)

 • Az étkezést, a házi segítségnyújtást, a jelzőrendszeres segítségnyújtást továbbra is zavartalanul biztosítják, de az új kérelmek beadása, befogadása szünetel. Szolgáltatásaikkal kapcsolatos további információkért hívhatják a 06-34-789-411 vagy a 06-34-512-906-os telefonszámokat.

 • Az átmeneti és tartós bentlakásos intézmények területén a látogatás szünetel, látogatási tilalom van érvényben.

 • Kérik a hozzátartozókat, hogy ellátottaink érdekében, egészségük védelmében ezt az intézkedést tartsák tiszteletben.

  Az érintett intézmények:

  Szent Márton Központ Tatabánya, Füzes utca 40/B 06-34-512-560

  Szent Margit Idősek Otthona – Tatabánya, Május 1. park 1. 06-34-785-099 vagy

  06-34-302-181

  Szent Teréz Idősek Otthona – Tatabánya, Cseri utca 34. 06-34-513-000

  13:26 A vízilabdát is befagyasztották

  A koronavírus-járvány miatt a Magyar Vízilabda Szövetség is elhalasztja a versenyrendszerébe tartozó összes sportrendezvényt szombattól.

  13:17 Tatabánya kivár az ovik, bölcsik tekintetében

  Tatabánya hivatalos Facebook-oldalán jelentették be, hogy az önkormányzat saját hatáskörében jelenleg nem döntött az óvodák és bölcsődék bezárásáról. A hétfői bezárás mintegy 3000 családot és az ezen családok tagjait foglalkoztató munkáltatókat érinti, akiknek egyik napról a másikra át kell szervezniük termelési, tevékenységi folyamataikat. Szücsné Posztovics Ilona polgármester vasárnap délutánra óvoda- és bölcsődevezetői értekezletet hív össze. A vélemények megvitatása után és remélhetőleg már a kormányrendelet ismeretében vasárnap délután 5 óráig hoznak döntést a bezárásokat illetően.

  https://www.facebook.com/tatabanyamjv/photos/a.121482535988386/152162336253739/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARBI56ebXZfnss6a1oef-DfE9HYsK_5irx_ShDwkcCfNUWep8QlAtJDBmm-CJ710HlD5X0m-2cdQ1M2_-daFE_lwYJW2l6LmeZrrGQ2gth23z9YtPRx825OBewoATcbnYIHbFFQtbbCRmhSFmt32KzfbwsEo3IPPDs2LXJo8sGdoe69kKtz4kMphCYQKLnJ3VFljQ2sovqFbcMRSaFVI3rlWKa5aiI-TQ1CCzHzReMsdQRcGnt-4w4DPpk9td07OHrCC3IQv1NVDO_1rM6nx0Xs_YGRtcORig5_NyJxDFPY8H_t7PO8yFZz_nIp5Fn2cMOBJvnQkHYFtd50qhWPXpQc&__tn__=-R

  13:15 A TSC is felfüggeszt

  Sámuel Botond a Tatabányai Sport Club ügyvezető elnöke a kialakult helyzetre tekintettel a következő határozatot hozta:

 • 2020. március 16. napjától, azaz hétfőtől, visszavonásig a Tatabányai Sport Club edzéseit, minden sportoló számára, felfüggesztik
 • A sportági szakszövetségek hatályos közleményeire is figyelemmel – az azokban foglalt kivételekkel – a Tatabányai Sport Club nem vesz részt semmilyen versenyen, és annak szervezésében nem működik közre.
 • 13:06 Óvatosságra intenek az üzletek is

  Tata több üzletében is azzal kell számolni, hogy tovább tart a vásárlás. Így például, mérettől függően van patika, ahova egyszerre csak három vagy öt ember mehet be, de olyan dohánybolt is, ahol az ajtón felirat hirdeti: azt kérik a vevőktől, hogy tartsanak egymástól egy méter távolságot odabent, és ha ajtónyitás után úgy látja valaki, hogy ennyi hely már nincs bent, akkor várakozzon kint, amíg lesz.

  13:00 Komárom is bejelentése készül

  A város Facebook-oldalán olvasható: „a komáromi operatív bizottság folyamatosan nyomon az országos operatív törzs bejelentéseit. A helyi akcióterv részleteiről a délutáni órákban adunk felvilágosítást!„

  12:52 Esztergomban nem lesz ünnepi szentmise

  Hernádi Ádám (Fidesz-KDNP), Esztergom polgármestere a Facebookon jelentette be, hogy bár a város a vészhelyzet kihirdetése előtt, már hétfőn lemondta a március 15-i ünnepi megemlékezéseket, akkor azonban még úgy tűnt, hogy az ünnepi szentmise megtartható lesz.

  – Sajnos az események felülírták ezt a tervet. Felelős városvezetőként, mivel a szentmise nagyobb tömegeket vonzana, az emberek biztonsága érdekében, az egyházzal egyeztetve azt a döntést hoztam, hogy a hivatalos programok sorából ezt a megemlékezést is törlöm – írta a polgármester hozzátéve, hogy a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleménye szerint a templomaikat nem zárják be, a miséket is megtartják, mégis felelősen és körültekintően kell eljárni.

  Hernádi Ádám kérte, hogy, hogy aki betegnek érzi magát, önmaga és mások védelmében érezze kötelességének, hogy mielőbb orvoshoz forduljon és ne menjen közösségbe, és különösen is figyeljünk idősekre!

  Kérem tehát, hogy mindannyian felelősen viselkedjünk és néma főhajtással, otthon emlékezzünk 1848-49 hőseire!

  – tette hozzá.

  12:48 Egyedül a parkban

  Bencsik János (Fidesz) a bánhidai '48-as emlékparkban koszorúzott. Mivel a március 15-i ünnepségeket már korábban lefújták, ő is egyedül hajtott fejet a forradalom és szabadságharc hősei előtt.

  12:31 Az utánpótlásmeccsek is elmaradnak

  A kormány pénteki határozata értelmében hétfőtől új oktatási rend lép életbe az országban. Az iskolásokra vonatkozó döntést követően a Magyar Labdarúgó Szövetség március 16-tól határozatlan időre felfüggeszti az összes utánpótlás-korosztályú bajnokságát (az U19 és fiatalabb) korosztályokban.

  12:27 A Tatabánya Kártyákkal is türelmesek

  A megyeszékhelyen a Tatabánya Kártyák tekintetében azoknak a kártyáknak, amelyek márciusban, áprilisban vagy májusban járnak le, automatikusan meghosszabbítja a város az érvényességét, olvasható a város Facebook-oldalán. Júniustól lehet megújítani ezeket a kártyákat – a szokásos egy naptári évre, tehát a rajta szereplő lejárathoz képest 12 hónapra. Így például az idén április végéig érvényes kártyát jövő április végéig fogja meghosszabbítani a város attól függetlenül, hogy csak júniusban fizetik majd ki az éves díját.

  Amennyiben az elmúlt egy évben változott a már regisztrált Tatabánya kártyához tartozó rendszám, lakcím, személyes adat, a kártyatulajdonosnak fel kell keresnie az ügyfélszolgálatot a [email protected] email címen, illetve a 34/309-313-mas és a 20/268-58-48-as telefonszámokon, ügyfélfogadási időben. Új kártya igénylésére a www.tatabanyakartya.hu oldalon online ügyintézéssel, vagy a [email protected] címen keresztül van lehetőség.

  12:18 Dorogon bezárnak az ovik, bölcsik

  A város képviselői a március 14-i rendkívüli testületi ülésen úgy döntöttek, hogy március 16-tól három hétre bezár a Dr. Magyar Károly Városi Bölcsőde, a Dorogi Hétszínvirág Óvoda, a Dorogi Petőfi Sándor Óvoda, a Dorogi Zrínyi Ilona Óvoda, a József Attila Művelődési Ház, a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeum, a Reimann Bányászattörténeti Miniverzum, a Nipl Stefánia Uszoda, a Buzánszky Jenő Stadion és a Dorogi Sportcsarnok.

  A járványügyi helyzetre tekintettel mindemellett hétfőtől három hétre felfüggesztik az önkormányzati fenntartású intézményekben zajló sporttevékenységeket. A polgármesteri hivatal rendkívüli működési rendet vezet be: ügyfélfogadás csak hatósági ügyekben történik, ügyfélfogadási időben, 30 ügyfél fogadásával. Személyes ügyfélfogadásra bejelentkezés az alábbi telefononszámon és email címen lehetséges: 06 33 431 299, [email protected]. Ügyfélfogadás hétfőn és szerdán 8-15 óráig lesz.

  11:55 Az iskolák tudomásuk vették a döntést

  – Orbán Viktor miniszterelnök pénteki tájékoztatása alapján a koronavírus-járvány elleni védekezésben a gyermekek és pedagógusok egészségének védelme érdekékében 2020. március 16. napjától, hétfőtől Magyaroroszág kormánya új oktatási munkarendet léptet életbe az ezt részleteiben szabályozó kormányrendelet alapján. Mindez azt jelenti, hogy hétfőtől tantermen kívüli digitális munkarend mellett folyik a nevelő-oktató munka tovább, melynek lebonyolításáról a vonatkozó kormányrendelet ad majd iránymutatást – erősítette meg kérdésünkre Vereckei Judit, a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója.

  9:30 Elmarad a Hősképzés

  A Tatabányai Mentőállomás bejelentette, hogy visszavonásig a rendszeres havi Hősképzés elmarad.

  8:00 Tata is bejelentésre készül

  Michl József, Tata polgármestere a Facebookon jelentette be, hogy a kormányzati döntések a várost is érintik, és munkatársaival ma meghozzák a szükséges intézkedéseket, melyekről a lehető leggyorsabban tájékoztatják a lakosságot.

  7:00 Az új koronavírus miatti veszélyhelyzetben aktuálisan üzemelő határátkelőhelyek listája

  6:00 Lefújták a kézimeccseket is

  Nem sokkal az után, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy hétfőtől digitális oktatásra térnek át az iskolákban, a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége március 14-én 0:00 órai hatállyal a COVID-19 koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében, a veszélyhelyzetet elrendelő kormányrendeletre is figyelemmel – további intézkedésig – valamennyi, a Magyar Kézilabda Szövetség és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat mérkőzéseit felfüggesztette. Így a Grundfos Tatabánya KC például már nemcsak az EHF-meccsekről kénytelen lemondani, de a bajnokikról is. A csapat, egyelőre nem tudni meddig, a Vác ellen pont március 13-án játszotta az utolsó NB I.-es meccsét.

  Főbb híreink a koronavírussal kapcsolatban

  Március 13.

  Március 12.

  Március 11.

  A koronavírussal kapcsolatos összes információt dossziénkban megtalálja!

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában