táncos lábak

2020.03.08. 15:07

Brillíroztak az oroszlányiak az Országos Táncművészeti Fesztiválon

Az Országos Táncművészeti Fesztivál regionális elődöntőjében az oroszlányi Silhouette Táncegyüttes jazz kategóriában az első helyet szerezték meg.

W. Zs.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Huszonkilencedik alkalommal gyülekeztek a versenyzők, és felkészítő tanáraik az Országos Táncművészeti Fesztivál regionális elődöntőjére, amelynek az idén is a Kölcsey-központ adott otthont. Kaposvárról, Kecskemétről, Kőszegről valamint Székesfehérvárról is érkeztek fiatalok, akik már a reggeli órákban színpadra álltak próbálni.

Megyénkből három csoport képviseltette magát: Esztergomból a Carmen TSA, Nyerges­újfaluról a Diótörő Gyerektánc Egyesület és az oroszlányi Silhouette Táncegyüttes. Utóbbi csoport vezetője Csáky Mária, kétszeres nívódíjas táncpedagógus elmondta, négy produkcióval indulnak, 19 táncossal.

– Az idén rendhagyó módon jazz produkcióval is neveztünk, amelynek műfaja picit távolabb áll tőlünk, ennek ellenére a próbákon látszott, hogy a tanítványaim nagyon hamar megkedvelték és magukénak érezték a műfaj világát – hangzott Csáky Mária kiegészítésében.

Török Jolán, a Táncpedagógusok Országos Szövetségének elnöke is tiszteletét tette a rangos megmérettetésen és feszült figyelemmel kísérte végig az összes kategória és minden korosztály fellépését. Az ítészek döntése késő délutánra megszületett. Földi Béla, a Budapest Táncszínház igazgatója volt a zsűri elnöke, a tagok között pedig helyet foglalt Takács Tímea, a házigazda intézmény vezetője. Szakály György, a Magyar Táncművészeti Egyetem rektora külön örömöt szerzett az oroszlányi táncosoknak, mert eddigi zsűrizéseit figyelembe véve, életében harmadik alkalommal adott tíz, vagyis maximális pontot és azt a Silhouette-nek.

Jazz kategóriában első helyezett lett a Silhouette, kortárs duóban és csoportban is második helyen végeztek a lányok, a Kiút című produkciójuk – modern tánc kategóriában – elsöprő győzelmet aratott és maximális pontszámmal újra színpadra állhat a budapesti döntőben. A produkciók véleményezését mindenki szívesen hallgatta, mert fontos szakmai tanácsokkal lehettek gazdagabbak a versenyzők, a mindent eldöntő tavaszi megmérettetés előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában